Duhovi, 19. svibnja 2024. g.

17. 5. 2024.

1.Prva pričest: Iduće nedjelje 26. svibnja u našoj župi u 10 sati je slavlje Prve svete pričesti. Ispovijed prvopričesnika je u srijedu 22. svibnja pod satom župne kateheze gdje će djeca dobiti i haljinice koju trebaju obući za prvu svetu pričest i doći u nedjelju 26. svibnja u 9. 30 sati pred crkvu.

U srijedu 22. svibnja počinje trodnevnica uoči slavlja Prve svete pričesti. Dakle trodnevnica je u srijedu, četvrtak i petak u 19 sati. Na prvi dan trodnevnice u srijedu imat ćemo i obred krštenja djece koja još nisu krštena.

Roditelji prvopričesnika imaju mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice od 18 do 19 sati. Molimo roditelje 3a razreda da dođu na ispovijed u srijedu 22.svibnja, roditelje 3b da dođu u četvrtak 23. svibnja, a roditelje 3 c da dođu na ispovijed u petak 24. svibnja od 18 do 19 sati. Naravno da oni roditelji koji ne mogu doći u određeni dan, neka dođu drugi dan ili ako im ni jedan od termina ne odgovara neka nam se jave pa ćemo dogovoriti termin koji Vam odgovara.

Iduće nedjelje 26. svibnja svete mise u župnoj crkvi u Belišću su u 8, 10 i 19 sati. U Kitišancima je sveta misa u 8 sati, a u Bistrincima u 9 sati.

 

 

2.Biskupsko ređenje: Kao što znamo naš fra Ivo Martinović imenovan je novim biskupom u Požegi. Biskupsko ređenje mons. Ive Martinovića biti će u subotu 8. lipnja. Želja nam je organizirati autobus za Požegu kako bismo podržali novoga biskupa, sudjelovali u slavlju njegova ređenja ali i zahvalili mu na služenju u našoj župnoj zajednici i Provinciji. Cijena odlaska u Požegu je 12 eura, prijaviti se možemo u župnom uredu.

 

Tisak: Glas Koncila