Duhovi, 20. svibnja 2018. g.

24. 5. 2018.

Spomendan svetaca:
utorak: Sv. Rita
četvrtak: Posveta bazilike sv. oca Franje u Asizu, blagdan
subota: Sv. Filip Neri

1. Vrijeme kroz godinu: Današnjom svetkovinom Duhova završava vazmeno vrijeme, a nastavlja se vrijeme kroz godinu. Sutra započinje ljetni kvatreni tjedan, posvećen molitvi za posvetu ljudskog rada i za urod zemlje. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu. U nedjelju je svetkovina Presvetog Trojstva. Mise se u redovitom nedjeljnom terminu.

2. Radovi: Ovaj tjedan započeti će radovi na uređenju crkvenog parkirališta. Pristup automobilima biti će otežan i ograničen. Molimo za strpljenje.

4. Sastanak ŽEV-a: U četvrtak, 24. svibnja održati će se sastanak Župnog ekonomskog vijeća s početkom u 19.30 sati. Sastanak će se održati u samostanu.

5. Obljetnica: Papa Benedikt XVI. prije deset godina, 18. lipnja 2008., utemeljio Đakovačko-osječku crkvenu pokrajinu u čijem je sastavu Đakovačko-osječka nadbiskupija, mlada Požeška biskupija te ponovno osamostaljena drevna Srijemska biskupija. U prigodi desetogodišnjice osnutka crkvene pokrajine biskupi su uputili i pismo svojim vjernicima koje možete pročitati na našoj web stranici i oglasnoj ploči. Proslava će se u našoj nadbiskupiji svečano obilježiti 1. listopada 2018. g u Đakovu na svetkovinu Obljetnice posvete katedrale.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila