Duhovi, 9. lipnja 2019. g.

10. 6. 2019.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: BDM Majka Crkve
utorak: Sv. Barnaba, ap. blagdan
četvrtak: sv. Antun Padovanski, blagdan

1. Nedjeljne mise: Od iduće nedjelje nastupa ljetni raspored nedjeljnih misa u Belišću, te više nema mise u 9.45 sati tzv. dječje mise. Nedjeljne mise u filijalama ostaju do daljnjeg u redovitom terminu.

2. Sv. Antun Padovanski: U četvrtak je blagdan sv. Antuna Padovanskog. Sv. mise su u župnoj crkvi 8.00 i 19.00 sati. Na kraju jutarnje mise imati ćemo tradicionalni blagoslov ljiljana, a na kraju večernje mise blagoslov djece. Pozivamo roditelje da zajedno s djecom dođu na večernju misu.

3. Organizacija Tijelovske procesije: Na svetkovinu Tijelova, 20. lipnja nakon misnog slavlja u 8.00 sati imati ćemo Tijelovsku procesiju kroz centar grada koja će sadržavati četiri postaje. Zbog organizacije procesije pozivamo predstavnike župnih zborova, udruga, redova i skupina na sastanak koji će biti u ponedjeljak, 10. lipnja u samostanu s početkom u 19.30 sati.

4. Akcija Caritasa: Ispred crkve članovi Udruge Sv. Vinka i župnog Caritasa prodaju kolače kojom skupljamo sredstva kako bi smo pomogli odlazak na ljetovanje jednu obitelj s četvero malene djece kojima je jedan anonimni donator iz Švicarske darovao apartman na korištenje.

5. Druženje članova župnih zajednica i pokreta: U subotu, 15. lipnja u 17.00 sati je druženje za članove župnih zajednica, pokreta i zborova, te svih onih koji održavaju crkvene prostore. Druženje će se održati u svetištu Sv. Ane u Bistrincima. Ovim zajedničkim druženjem zaključiti ćemo pastoralnu godinu.

6. Vrijeme kroz godinu: Današnjom svetkovinom Duhova završava vazmeno vrijeme, a nastavlja se vrijeme kroz godinu. Iduće nedjelje je svetkovina Presvetog Trojstva.

7. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima.

8. Tisak: Glas koncila, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina