Fra Dario Mican primio diplomu o postignutoj svećeničkoj spremi

29. 5. 2018.

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. g. godine, u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, održana je svečanost dodjele diploma o postignutoj svećeničkoj spremi. Ovoj svečanosti prisustvovali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, varaždinski biskup Josip Mrzljak, sisački biskup Vlado Košić, murskosoboški biskup Peter Štumpf, nekoliko provincijala redovničkih zajednica, župnici mentori, te rodbina i prijatelji dobitnika diploma.

Kardinal Josip Bozanić uručio je diplome trideset četvorici đakona, od kojih je devetnaest dijecezanskih te petnaest redovničkih đakona, a u njihovo ime okupljene je pozdravio Dario Mican, đakon Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša sv. Jeronima koji je svoj đakonski praktikum vršio u našoj župi. Fra Dario je svoj đakonski praktikum završio s odličnim uspjehom te je dobio posebna priznanja za uspješno vođenje pastoralnog dnevnika i odličnu konačnu ocjenu.

Prezbitersko ređenje fra Daria biti će u subotu, 9. lipnja 2018. g. u zagrebačkoj katedrali, a mladomisničko slavlje biti će u nedjelju, 8. srpnja 2018. u Glamoču (BiH). Čestitamo fra Dariu i preporučamo ga u molitve.