Fra Dario Mican stekao naslov magistra teologije i primio posebno priznanje Dekana

12. 3. 2018.

Na proslavi Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 9. ožujka 2018. g. u dvorani Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati fra Dario Mican, redovnik naše Provincije, primio je diplomu o završenomu sveučilišnom integriranom preddiplomskom i diplomskom filozofsko-teološkom studiju i stekao akademski naziv ‘magistar teologije’ (mag. theol.). Studij je završio izvrsnim uspjehom. Položio je sve propisane ispite, pod vodstvom mentora prof. dr. sc. Josipa Šalkovića napisao izvrsno ocijenjen diplomski rad „Biskupska sinoda – vrhunac zakonodavne aktivnosti u partikularnoj Crkvi (kanoni 460-468)“, ocjenom izvrstan obranio taj rad te istom ocjenom položio završni ispit po tezariju.

Na istoj je proslavi primio i posebno Priznanje Dekana „za izniman doprinos organizaciji, radu i razvoju Studentskog zbora Fakulteta“ za vrijeme obnašanja dužnosti predsjednika Studentskoga zbora (2015. -2017.). Priznanje i diplomu uručio mu je dekan KBF-a prof. dr. sc. Mario Cifrak.

Fra Dario je također imao čast da u ime licenca i diplomanata zahvali profesorima i djelatnicima Fakulteta za njihov predavački rad, pažnju, praćenje i podršku te između ostalog rekao: „Hvala vam za nesebično prenošenje znanja, čime ste itekako obogatili naše živote. Hvala vam za svaki sat predavanja, minute konzultacija i sekunde vaše pažnje i strpljivosti. Proteklih pet godina vi ste u nas ugrađivali ljudsku, intelektualnu, znanstvenu, istraživačku i duhovnu dimenziju, čime ste bezgranično oplemenili naše živote.“ Zahvalio se i roditeljima, članovima obitelji, odgojiteljima, rodbini i prijateljima govoreći: „Hvala vam za sve žrtve koje ste podnijeli kako bismo mi uspjeli. Hvala vam na roditeljskoj brizi i odgoju. […] Hvala vam na svim pozivima, porukama i pismima, na svim riječima pohvale, podrške i utjehe. Hvala što ste bili uz nas u svim uspjesima, a ponekad i malim padovima.“

Na svečanosti su bili nazočni provincijal fra Ivo Martinović, odgojitelj fra Marko Neretljak, provincijski tajnik fra Zvonimir Brusač, bogoslovi fra Mirko Mišković i fra Josip Dolić, postulant-student KBF-a Nikola Luketić te fra Darijeva majka Finka i brat Vlatko. Svi su se oni zajedno s fra Mirkom Miškovićem, koji je primio Nagradu Dekana, njegovim roditeljima i ostalom braćom redovnicima sa Ksavera okupili na prigodnom svečanom ručku u samostanu.  – Fra Dario je od listopada prošle godine na đakonskom pastoralnom praktikumu u samostanu i župi sv. Josipa Radnika u Belišću.

fra Zvonimir Brusač