Grupe

Prvopričesnici

Svetu pričest po prvi puta primaju vjeroučenici trećih razreda osnovnih škola koji stanuju na području belišćanske Župe. Od njih se traži da redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole, te da u drugom i trećem razredu, uz školski vjeronauk, redovito pohađaju i župnu katehezu. Nakon završene priprave, po prvi put, pristupaju sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga, svečano, u nedjeljnom euharistijskom slavlju, primaju svoju prvu svetu pričest.

Kroz pouku, molitvu, pjesmu, kreativno izražavanje u grupnom i individualnom radu vjeroučenike se nastoji upoznati s temeljnim istinama vjere i stvarati radost, zadovoljstvo i želju zajedničkog druženja u Božjoj blizini. Zanimljivo i primjereno njihovoj dobi obrađuju se teme vezane uz život Crkve i liturgijsku godinu. Cilj je da dječja župna kateheza postane mjesto odgoja, rasta i sazrijevanja u vjeri i iskustva kršćanskog zajedništva, da u dječjim srcima odjekne ljepota i bogatstvo kršćanske vjere.

2. razred osnovne škole
kateheta: Ivana Trazer

3. razred osnovne škole
kateheta: fra Marko Neretljak

Krizmanici

Primanjem sakramenta svete potvrde vjernik koji je primio sakramente krštenja i euharistije, zatvara svojevrsni put inicijacije, postaje cjelovit, zreo kršćanin, prima puninu kršćanstva. Zato se sakrament krizme često naziva i sakramentom kršćanske zrelosti, te sakramentom kršćanske punine. Krizmanici se za primanje sakramenta svete potvrde pripremaju tijekom triju školskih godina, od osmog razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole. Godišnji susreti počinju početkom listopada, a završavaju u svibnju. Uz redovito sudjelovanje na nedjeljnim i blagdanskim euharistijskim slavljima, pripravu za primanje sakramenta svete potvrde čine i redovite župne kateheze koje se održavaju jedanput tjedno.

Priprava za sakrament krizme obuhvaća sljedeće grupe:

8. razred osnovne škole
I. razred srednje škole
II. razred srednje škole

katehete: fra Mirko Mišković i Marija Jelkić, prof.