“Hod za život” u Osijeku

25. 4. 2019.

U subotu, 18. svibnja 2019. u Osijeku se održava prvi „Hod za život“ pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. “Hod za život” je miroljubivi hod građana kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost. Kao kršćani pozvani smo čuvati i štiti svaki začeti život kao najveće blago i budućnost našeg naroda. Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – ima pravo na život i rast sve do svoje prirodne smrti. Zato možemo i trebamo podržati zaštitu prava na život svakog čovjeka, a osobito onih najslabijih te dići svoj glas protiv kršenja temeljnog ljudskog prava – prava na život.

U Osijeku će se okupljanje započeti u Parku Zrinjevac u 10 sati i kretati će se Slavičekovom ulicom, zatim ulicom Hrvatske Republike i Županijskom ulicom gdje će se ići do Trga Ante Starčevića, a ondje će se održati program na pozornici.

Pozivamo sve župljane da u znak podrške svakom nerođenom djetetu, njegovom ocu i majci sa svojom obitelji i prijateljima sudjelujete u hodu. Od  nedjelje, 28. travnja volonteri će dijeliti letke i majice (uz dobrovoljni prilog za troškove organizacije Hoda).  Svi oni koje žele pomoći u organizaciji hoda mogu se javiti volonterima. U planu je i organizirani prijevoz na hod iz naše župe.

Ruta hoda