I. nedjelja došašća, 28. studenoga 2021. g.

28. 11. 2021.

Spomedani svetaca:

ponedjeljak:: Svi sveti franjevačkog Reda, blagdan

utorak: sv. Andrija

petak: sv. Franjo Ksaverski

subotu: sv. Ivan Damaščanski i sv. Barbara

 

1. ZORNICE: Sutra započinju svete mise zornice. Zornice će biti svakog radnog dana u 6.00 sati ujutro, a poslije mise zornice molit ćemo Časoslov. Neće biti večernjih misa kroz tjedan, osim u ovaj petak i subotu kad je duhovna obnova u našoj Župi.

 

* Svakog petka za vrijeme mise zornice skupljat će se milostinja za potrebe župnog Caritasa, a ispred kipa sv. Ante biti će i košara gdje možete darovati namirnice za potrebite.

** Mogućnost za ispovijed bit će prije zornica u vjeronaučnim dvoranama od 5. 30 do 6.00h.

 

2. OBLJETNICA: U utorak 30. studenog navršava se 30. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja: DAMIRA BANOVIĆA, DARKA DERVENŠEKA, PAVE HORVATA i MARKA PAVLOVIĆA. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće redovito odaje počast poginulim braniteljima. Program započinje u 14.30 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulih branitelja 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave, a u crkvi Sv. Stjepana u Bistrincima s početkom u 15.00 sati bit će slavljena sveta misa za poginule branitelje.

 

3. SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA: Sjednica župnog pastoralnog vijeća održati će se u srijedu 1. prosinca u 19h u samostanu.

 

4. UPIS MISNIH NAKANA: Od srijede 1. prosinca počinjemo upisivati misne nakane do lipnja 2022. godine. Podsjećamo da možete nabaviti katoličke kalendare za iduću godinu.

 

5. DEVETNICA U VALPOVO: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu sutra započinje devetnicu uoči proslave crkvenog goda. Raspored misnih slavlja možete vidjeti na plakatu ispred crkve.

 

6.PRODAJA KOLAČA: Iduće nedjelje članovi udruge svetoga Vinka imat će svoju prodajnu akciju. A naši framaši na izlazu iz crkve još danas prodaju adventske vijence.

 

7. DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆE: Od petka do nedjelje u našoj Župi bit će duhovna obnova koju će predvoditi don Mihovil Kurkut, salezijanac s mladim animatorima iz Zagreba.

Duhovna obnova započet će u petak 3. prosinca s večernjom svetom misom u 18h. Nakon mise uslijedit će duhovni nagovor, a od 20. 30h susret s mladima i mogućnost za ispovijed. Naši krizmanici, tj. 1. i 2. razred srednje škole obvezan je doći na ovaj susret.

U subotu 4. prosinca u 10h je susret s roditeljima. Obvezni su na ovaj susret doći roditelji naših prvopričesnika i krizmanika, a od 15h susret i radionicu s svetom ispovijedi imaju naši osnovnoškolci. Također u subotu je sveta misa navečer u 18h a nakon mise uslijedit će euharistijsko klanjanje i duhovni nagovor. Duhovna obnova završava u nedjelju na svetim misama u 8, 9.45 i 11h. Mogućnost za svetu ispovijed bit će prije misnih slavlja. Dođimo i obnovimo se!

 

8. PRVI PETAK: Ovaj petak je prvi petak u mjesecu. Naše bolesnike i starije nećemo obilaziti ovaj petak, nego sljedeći tjedan u sklopu božićne ispovijedi. Stoga molimo da nam prijavite naše stariji i bolesne župljane koji žele da ih pohodimo, ispovijedamo i pričestimo. U Bistincima neće biti svete mise za prvi petak.

 

9. DARIVANJE KRVI: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, organizira redovitu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u PETAK, 3.12.2021. u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

 

10.TISAK: Glas Koncila i Marija