II. korizmena nedjelja, 8. ožujak 2020. g.

07. 3. 2020.

1. Križni put: Danas u 17.00 sati održava se pobožnost križnog puta u samostanskom dvorištu. Čitanje animiraju članovi zajednice „Vjera i svjetlo“.

2. Dekanatsko hodočašće: Dekanatsko korizmeno hodočašće u svetište Majke Božje Đudske – Mariagyud i Pečuh (21. ožujka) se odgađa, a svi koji su prijavili i platili mogu doći u župno uredovno vrijeme po povrat novca.

3. Ispovijed za starije i nemoćne: Ispovijed za starije i nemoćne koji su pokretni biti će u subotu, 14. ožujka u župnoj crkvi. Okupljanje i ispovijed počinje će u 9.00 sati, potom slijedi sveta misa, a nakon svete mise druženje u dvorani Bl. A. Stepinca. Molimo vas da obavijestite starije članove vaših obitelji kao i vaše poznanike i susjede. Za one koji nemaju prijevoz do crkve moguće je organizirati prijevoz preko župe. Molimo župljanke da ispeku koji kolač i pecivo za subotu kako bi bolesnike mogli počastiti.

4. Projekt „75 za 1“: Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine organizira akciju „75 za 1“, koji ima za cilj prikupljati novčana sredstva za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Svaka župa pozvana je skupiti 75 obitelji koje bi darovale po 20 kn za pomoć stipendiranja. Sve obitelji ili pojedinci koje žele darovati mogu to učiniti u župnom uredu ili osobno članovima našeg župnog odbora za CARITAS: gospođi Miri Pavić iz Belišća i gospodinu Stjepanu Anušiću – Žmari iz Bistrinaca.

5. Križni put mladih: Svi mladi koji žele mogu se prijaviti na XV. Nadbiskupijski križni put mladih koji će se održati u subotu, 28. ožujka. Mladi će pješačiti na relaciji Dragotin – Trnava – Ovčara dugoj oko 18 km. Prijevoz do Dragotina iz Belišća i povratak biti će organiziran, a cijena puta je 30.00 HRK. Prijave su do 23. ožujka.

6. Nedjelja solidarnosti s crkvom u BiH: Pred nama je „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Sveukupna milostinja iduće nedjelje namijenjena je za pomoć Crkvi i ljudima u BiH.

7. Tisak: Glas koncila, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina