II. nedjelja došašća, 10. prosinac 2023. g.

08. 12. 2023.

1.Nedjelja Caritasa: Iduću nedjelju je Nedjelja Caritasa. Na stolu za tisak nalaze se Caritasove koverte u koje možete staviti svoj dar za potrebite i iduće nedjelje ostaviti ispred oltara u košaricu. Sva milostinja iduće nedjelje namijenjena je za potrebe hrvatskog caritasa.

2.Božićna ispovijed:  U subotu 16. prosinca bit će božićna ispovijed za našu župu. Ispovijed će započeti pokorničkim bogoslužjem u 14.45 sati, a završava u 18 sati. U Bistrincima je ispovijed od 16 sati.

* I ove godine ispovijed organiziramo zajedno sa župom Valpovo. U Valpovu je božićna ispovijed u petak 15. prosinca od 10. 30 do 12 i od 17 do 18.30 sati. Mogućnost za ispovijed je i svaki dan prije zornice od 5. 30 do 6 sati.

 

3.Župni Caritas: U iduću subotu za vrijeme župne božićne ispovijedi i u nedjelju prije i poslije svetih misa pred našom crkvom imat ćemo „adventsku kućicu“ s hranom i pićem prikladnim za ovo doba godine. Sav prihod namijenjen je potrebama župnog caritasa.

 

4.Pohod i ispovijed bolesnika: U ponedjeljak, utorak i srijedu planiramo pohoditi i ispovijedati naše starije i bolesne kod njihovih kuća od 9 do 12 sati.

5.Župna kateheze: Ovaj tjedan smo završili s župnoj katehezom za prvopričesnike i krizmanike. Nastavak je od veljače sljedeće godine. No, dolazak na svete mise nedjeljom i blagdanima u je obvezan. Preporučamo dragi roditelji da dovedete djecu barem na jednu misu zornicu u 6 sati ujutro i tako djeci i sebi približimo snagu i ljepotu došašća kao vremena iščekivanja i kršćanske budnosti.

6.Prodaja kolača: Ispred crkve članovi zajednice vjera i svjetlo imaju prodajnu akciju, a iduće nedjelje kolače nam nudi župni caritas.

  1. Paljenje adventske svijeće: U subotu na Trgu Ante Starčevića kod Paleja u 17 sati palimo uz molitvu treću adventsku svijeću.
  2. Upis misnih nakana: Od srijede 13. prosinca počinjemo upisivati misne nakane do lipnja 2024. godine.

Tisak: Glas Koncila