II. nedjelja kroz godinu, 15. siječnja 2023. g.

15. 1. 2023.

1. Povodom uvođenja eura u platni promet Republike Hrvatske, 1. siječnja 2023., Hrvatska biskupska konferencija i naša Nadbiskupija donijela je odluku s obzirom na financijski sustav u našoj biskupiji. Stoga nagrada za misnu nakanu je 7 eura. Taksa za vjenčanje 60 eura, a za sprovod bez mise 50 eura. Preporuka za lukno je 20 eura po obitelji, a 10 eura za samca. Ostale takse možete vidjeti na oglasnoj ploči.

 

2. Molitvena osmina za jedinstvo kršćana: U srijedu započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Sve župne zajednice pozvane su u tjednu molitvene osmine posebno moliti na nakanu zajedništva svih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica, a mi ćemo to učiniti za vrijeme redovitih misnih slavlja. Ova se osmina slavi i u nekim drugim kršćanskim zajednicama, a traje od 18. do 25. siječnja (Obraćenje Sv. Pavla).

 

3. Nedjelja Božje riječi: Iduću nedjelju obilježavamo kao „Nedjelju Božje riječi“ koja je određena od pape Franje da se slavi svake godine na treću nedjelju kroz godinu. Ona nas podsjeća na važnost i vrijednost Svetog pisma za kršćanski život, kao i na odnos između Božje riječi i liturgije.

 

4. Devetnica svetom Josipu: U srijedu 18. siječnja započinjemo devet srijeda svetom Josipu. Devetnicu ćemo moliti prije večernje svete mise.

 

5. Misa u Kitišancima je u subotu 21. siječnja u 18 sati

 

6. Tisak: Glas Koncila, Živo vrelo i Glasnik srca Isusova i Marijina