II. nedjelja kroz godinu, 16. siječnja 2022. g.

15. 1. 2022.

Spomendani svetaca:

ponedjeljak: sv. Antun Pustinjak, redovnik

petak: sv. Agneza, djevica i mučenica

srijeda: sv. Vinko, đakon

 

  1. Blagoslov obitelji: Završili smo blagoslov obitelji u cijeloj župi. Zahvaljujemo svim župljanima na lijepom kršćanskom prijemu i na daru koji ste darovali. Također ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su kroz proteklu godinu na bilo koji način pomagali i pratili rad naše župe i našeg samostana: župnim i samostanskim suradnicima, gospođama koje čiste crkvu, pjevačima, sviračima, članovima franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži, ministrantima, članovima ŽPV i ŽEV, članovima svih zajednicama u našoj župi, zapravo, svima od najmanjih do najvećih koji svojim molitvama prate sve nas i mole za nova duhovna zvanja.

 

  1. Molitvena osmina za jedinstvo kršćana: U utorak započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Sve župne zajednice pozvane su u tjednu molitvene osmine posebno moliti na nakanu zajedništva svih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica, a mi ćemo to učiniti za vrijeme redovitih misnih slavlja. Ova se osmina slavi i u nekim drugim kršćanskim zajednicama, a traje od 18. do 25. siječnja (Obraćenje Sv. Pavla).

 

  1. Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom je četvrtkom nakon svete mise u 18.00 sati.

 

  1. Nastavak susreta: Susreti franjevačke mladeži, framice, ministranata, te župnog i dječjeg zbora od ovoga tjedna počinju se održavati redovito. A župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike započinje prvim tjednom u veljači. Nastavljamo s ciklusom predavanja o Svetom Pismu svakog ponedjeljka od 20h.

 

  1. Nedjelja Božje riječi: Iduću nedjelju obilježavamo kao „Nedjelju Božje riječi“ koja je određena od pape Franje da se slavi svake godine na treću nedjelju kroz godinu. Ona nas podsjeća na važnost i vrijednost Svetog pisma za kršćanski život, kao i na odnos između Božje riječi i liturgije.

 

  1. Tisak: Glas Koncila