II. vazmena nedjelja, 24. travnja 2022. g.

23. 4. 2022.

1.Sv. Josip Radnik: U PONEDJELJAK 2. svibnja na svetoj misi u 18h slavimo crkveni god i nebeskog zaštitnika naše župe sv. Josipa Radnika, obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana, te Dan grada Belišća. Proslavu crkvenoga goda smo prebacili s nedjelje 1. svibnja na ponedjeljak 2. svibnja zbog vazmene nedjelje koja pada na 1. svibanj.

* Proslavi crkvenog goda prethodi trodnevnica koja će biti u četvrtak, petak i subotu (28, 29. i 30. travnja) u 19.00 sati. Kroz dana trodnevnice, u nedjelju 1. svibnja i na sam crkveni god u ponedjeljak 2. svibnja postavit ćemo kip sv. Josipa na ulazu u župnu crkvu te ćemo nakon svete mise imati zagovornu molitvu svetom Josipu i litanije na čast sv. Josipa, a pola sata prije mise molimo krunicu svetom Josipu. Stoga uključimo se u duhovnu pripremu i proslavu našega nebeskog zaštitnika sudjelovanjem na trodnevnici te na samoj proslavi u ponedjeljak 2. svibnja. Na trodnevnici će biti i mogućnost svete ispovijedi pola sati prije svete mise.

*Trodnevnu pripravu pred crkveni god predvodimo mi domaći fratri.

* Svečano misno slavlje na hrvatskocrkvenoslavenskom jeziku u ponedjeljak 2. svibnja s početkom u 18.00 sati predslavit će fra Zvonimir Brusač, gvardijan samostana sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, član Provincijske uprave franjevaca trećoredaca glagoljaša, Provincijski tajnik i domaći sin naše župe.

 

2.Nastavak župne kateheze: Od ovog tjedna nastavljamo s župnom katehezom za sve uzraste prema redovitom rasporedu.

3.Posveta polja: U ponedjeljak 25. travnja je blagdan sv. Marka. Blagoslov polja biti će na svetoj misi u 17.00 sati koja će biti služena u svetištu Sv. Ane u Bistrincima. Stoga sutra nema svete mise u župnoj crkvi u Belišću.

4.Roditeljski sastanak: U utorak 26. travnja s početkom u 20h održati će se roditeljski sastanak za ovogodišnje prvopričesnike u vezi dogovora za slavlje prve pričesti koje će se održati u našoj Župi u nedjelju 5. lipnja. Sastanak će biti u dvorani Bl. Alojzija Stepinca.

5.Roditeljski sastanak: U srijedu 27. travnja s početkom u 20h održati će se roditeljski sastanak za ovogodišnje krizmanike u vezi dogovora za slavlje sv. Potvrde koje će se održati u našoj Župi u nedjelju 29. svibnja u 11h. Sastanak će biti u dvorani Bl. Alojzija Stepinca.

6.Upis misnih nakana: Od utorka 26. travnja u uredovnom vremenu moguće je upisati misne nakane do kraja godine.

7.Tisak: Glas Koncila