II. Vazmena nedjelja, 28. travnja 2019. g.

29. 4. 2019.

ponedjeljak: Sv. Katarina Sijenska
srijeda: Sv. Josip Radnik, crkveni god
četvrtak: Sv. Atanazije
petak: Sv. Filip i Jakov

1. Trodnevnica: Misnim slavljem u 19.00 sati danas započinjemo trodnevnu duhovnu priprava uoči proslave crkvenog goda Sv. Josipa Radnika. Trodnevnicu predvodi fra Petar Grubišić, franjevac trećoredac glagoljaš i župnik župe Bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu.

2. Sv. Josip Radnik: U srijedu, 1. svibnja proslava je crkvenog goda i nebeskog zaštitnika naše župe sv. Josipa Radnika, obljetnica posvećenja župne crkve i samostana, te Dan grada Belišća. Svečano misno slavlje biti će u 11.00 sati, a predslaviti će ga fra Petar Grubišić. Misna slavlja u srijedu su u 8.00, 11.00 i 19.00 sati.

3. Svibanjska pobožnost: U srijedu započinjemo svibanjsku pobožnost Majci Božjoj. Molit ćemo Gospinu krunicu i pjevati litanije Majke Božje pola sata prije večernje svete mise.

4. Nastavak župne kateheze: Od ovog tjedna nastavljamo s župnom katehezom prema redovitom rasporedu. Prvopričesnici imaju susrete u redovitom terminu utorkom (9.00 ili 15.00) i subotom u 10.00 sati.

5. Posveta polja: Zbog Vazmene osmine prošli tjedan nismo obilježili blagdan sv. Marka, stoga, će u četvrtak, 2. svibnja biti blagoslov polja u 17.00 sati ispred svetišta Sv. Ane u Bistrincima nakon kojega će uslijediti misa u svetištu. Taj dan nema večernje mise u bistrinačkoj crkvi.

6. „Hod za život“: U subotu, 18. svibnja 2019. u Osijeku se održava prvi „Hod za život“ pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. “Hod za život” je miroljubivi hod građana kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost. Pozivamo sve župljane da u znak podrške svakom nerođenom djetetu, njegovom ocu i majci sa svojom obitelji i prijateljima sudjelujete u hodu. Od danas volonteri će dijele letke i prodavati majice. Svi oni koje žele ići na hod u organizaciji župe mogu se javiti volonterima ili u župni ured, kao i svi oni koje žele volontirati ili sudjelovati u osiguranju.

7. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno).

8. Tisak: Marija