III. korizmena nedjelja, 12. ožujka 2023. g.

10. 3. 2023.

1.Nedjelja solidarnosti: Danas je „Nedjelja solidarnosti s Crkvom u Bosni i Hercegovini“. Sveukupna današnja milostinja namijenjena je za pomoć Crkvi u BiH.

2.Križni put: Danas u 17 sati održava se pobožnost križnog puta u samostanskom dvorištu, ako nam to vremenske prilike dopuste. Postaje križnog puta čitaju članovi zajednice vjera i svjetlo, a iduću nedjelju pobožnost križnoga puta animiraju naši kandidati za sakrament potvrde – krizmanici.

 

3.„Korizmene karitativne akcije“: Članovi udruge sv. Vinka iza svete mise su nam priredili „djela svojih ruku i truda“, a iduću nedjelju zajednica vjera i svjetlo ima svoju karitativnu akciju“. Stoga nagradimo njih trud.

 

4.Dekanatsko hodočašće: U subotu 18. ožujka naš Valpovački dekanat organizira hodočašće u Karlovac sv. Josipu. Ostalo je još deset slobodnih mjesta u autobusu. Cijena hodočašća je 25 eura. Prijaviti se možete u župnom uredu do četvrtka.

Polazak za Karlovac u subotu 18. ožujka biti će u 4. 30 sati ujutro ispred naše crkve. Program u Karlovcu započinje u 10 sati. Sveta misa je u 11 sati. A poslije je slobodno vrijeme. Dolazak u Belišće je u večernjim satima.

U našoj župi svečano ćemo proslaviti svetkovinu sv. Josipa cjelodnevnim klanjanjem i svetim misama u 8 i 18 sati sati u ponedjeljak 20. ožujka 2023. g.

 

5. Župa Podravski Podgajci organizira hodočašće u Svetu zemlju 25. 4. do 2. 5. ove godine. Ostalo je još tri slobodna mjesta pa ako ima zainteresiranih neka se jave u župni ured u Podgajcima na broj 621-230. Cijena hodočašća je 1600 dolara u protuvrijednosti eura, aranžman je na bazi osam dana punog pansiona, a u cijenu su uključene sve ulaznice i prijevoz tako da nema više nikakvih izdataka na samom putovanju.

 

6.Tisak: Glas Koncila, Glasnik srca Isusova i Marijina i Marija