III. vazmena nedjelja, 23. travnja 2023. g.

22. 4. 2023.

1.Proslava crkvenog goda: U idući ponedjeljak 1. svibnja slavimo naš crkveni god i nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika, obljetnicu posvećenja župne crkve i Dan grada Belišća.

Proslavi našega patrona prethoditi će trodnevnica koja će biti u petak, subotu i nedjelju (28., 29., i 30. travnja) pod večernjom svetom misom u 19 sati. Kroz dana trodnevnice i na sam crkveni god u ponedjeljak 1. svibnja postavit ćemo kip sv. Josipa na ulazu u župnu crkvu te ćemo nakon svete mise imati zagovornu molitvu svetom Josipu i litanije na čast sv. Josipa, a pola sata prije mise molimo krunicu svetom Josipu. Stoga uključimo se u duhovnu pripremu i proslavu našega nebeskog zaštitnika sudjelovanjem na trodnevnici te na samoj proslavi. Na trodnevnici će biti i mogućnost svete ispovijedi pola sati prije svete mise.

Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika u ponedjeljak 1. svibnja, s početkom u 11 sati predslaviti će vlč. dr. sc. Ivan Petrović, župnik župe sv. Alojzija Gonzage iz Popovače i domaći sin naše župe.

 

2.Blagoslov polja: U utorak 25. travnja je blagdan sv. Marka. Blagoslov polja biti će na svetoj misi u 17 sati koja će biti služena u svetištu Sv. Ane u Bistrincima. Stoga u utorak nema svete mise u župnoj crkvi u Belišću.

 

3.Hodočašće: Naša župa organizira hodočašće od 9. do 13. svibnja 2023. u Bosnu i Hercegovinu te u Boku Kotorsku – zaljev svetaca. Hodočašće bi započeli u utorak 9. svibnja polaskom iz Belišća u jutarnjim satima. Zatim bi posjetili Banja Luku – samostan na Petrićevcu i Podmilačje svetište svetoga Ive te bi u večernjim satima stigli u Međugorje gdje bi večerali i prespavali. Drugi dan bi nakon mise i doručka u Međugorju krenuli za Boku Kotorsku gdje bi odsjeli u Igalu i tamo imali dva polupansiona i obišli Herceg Novi- grad gdje je rođen i odrastao sveti Leopold Mandić, Kotor, Muo, Perast, Gospu od Škrpjela… Na blagdan Leopolda Mandića bi sudjelovali na misi u 10 sati u crkvi u Herceg Novom te bi se zaputili za Sarajevo. Noćili bi u Visokom i u subotu nakon doručka preko Kraljeve Sutjeske zaputili se prema Belišću. Cijena hodočašće je 190 eura. Prijaviti se možete u župnom uredu.

 

4.Prodaja kolača: Na prijedlog naših župljanki i uz blagoslov ŽPV odlučili smo nabaviti nove oltarnike, albe u našoj crkvi te kupiti komplet (3) misnica (ljubičaste, crvene i zelene boje). Stoga ćemo kroz nekoliko mjeseci imati prodajnu akciju kolača u tu svrhu. Iduće nedjelje biti će prva takva akcija prodaje kolača.

 

5.Tisak: Glas Koncila