III. Vazmena nedjelja, 5. svibnja 2019. g.

06. 5. 2019.

1. Prva pričest: Iduće nedjelje, 12. svibnja u našoj župi je slavlje Prve svete pričesti koju će primiti će 56 djece. 27 curica i 29 dječaka. Svečano misno slavlje je u 10.00 sati. Tu nedjelju slavimo kao Nedjelju dobrog pastira i Dan svećeničkih i redovničkih zvanja

+ Misna slavlja iduće nedjelja u Belišću su u 8.00, 10.00 i 19.00 sati.

*U četvrtak, 9. svibnja počinje trodnevnica uoči slavlja Prve svete pričesti. Zbog trodnevne priprave u subotu nema jutarnje mise u 8.00 sati nego će ona biti navečer u 19.00 sati.

**Ispovijed prvopričesnika je u utorak, 7. svibnja u 9.00 i 15.00 sati.

***Ispovijed roditelja prvopričesnika biti će za vrijeme trodnevnice uoči Prve pričesti od 18.00 do 19.00 sati.

***U subotu, 11. svibnja u 10.00 sati je generalna proba za nedjeljno slavlje. U nedjelju djeca trebaju biti pred crkvom u 9.30 sati obučena u bijele haljine koje su dobili na posudbu. Prvi redovi klupa s obje strane rezervirani su za djecu, a ostala mjesta prepustimo njihovim roditeljima. Za vrijeme misnog slavlja dopušteno je fotografirati samo službenom fotografu.

2. „Hod za život“: U subotu, 18. svibnja 2019. u Osijeku se održava prvi „Hod za život“ pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. “Hod za život” je miroljubivi hod građana kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost. Pozivamo sve župljane da u znak podrške svakom nerođenom djetetu, njegovom ocu i majci sa svojom obitelji i prijateljima sudjelujete u hodu. Ispred župne crkve volonteri dijele letke i prodaju majice. Svi oni koje žele ići na hod u organizaciji župe mogu se javiti volonterima ili u župni ured, kao i svi oni koje žele volontirati ili sudjelovati u osiguranju.

3. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno).

4. Tisak: Glas koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina