IV. korizmena nedjelja, 31. ožujka 2019. g.

01. 4. 2019.

1. Križni put: Današnji križni put u 17.00 sati animiraju prvopričesnici.

2. Promjena termina mise: Od sutra večernja misa u Belišću je u 19.00 sati, a u Bistrincima četvrtkom i prvi petak u mjesecu u 19.30 sati.

3. Župna kateheza: Zbog početka ispovijedi župna kateheza za učenike osnovnih škola neće se održavati, osima za krizmaničke skupine (I. i II. srednje) koji imaju župnu katehezu do Uskrsa. Nastavak kateheze slijede nakon uskršnjih praznika.

4. Akcija Baranja: U srijedu, 3. travnja obilježavamo 27. obljetnicu „Akcije Baranja“ i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje, pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje održati će se u 19.00 sati u župnoj crkvi u Belišću, a misno slavlje predslavi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice pjevati će na misi. Odazovimo se i ne zaboravimo ih! Detaljan program obljetnice možete vidjeti na plakatu i mrežnoj stranici župe.

5. Biblijsko grupa: U četvrtak, 4. travnja nakon svete mise u 19.00 sati biti će susret Biblijske grupe i čitača u samostanskim prostorijama na kojem ćemo započeti s pripremama za Veliki tjedan.

6. Ispovijed za starije i nemoćne: Ispovijed za starije i nemoćne koji su pokretni biti će u subotu, 6. travnja u župnoj crkvi. Okupljanje i ispovijed počinje će u 9.00 sati, potom slijedi sveta misa, a nakon svete mise domjenak i druženje u dvorani Bl. A. Stepinca. Molimo vas da ih obavijestite. Za one koji nemaju prijevoz mi ćemo organizirati prijevoz. Molimo župljanke da ispeku koji kolač i pecivo kako bi ih mogli počastiti, a vozače da nam se jave kako bismo ih mogli rasporediti za prijevoz bolesnika.

7. Projekt „75 za 1“: Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije prošle je godine obilježio 75 godina postojanja , te je tom prigodom najavljen projekt „75 za 1“, koji ima za cilj prikupljati novčana sredstva za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Svaka župa pozvana je skupiti 75 obitelji koje bi darovale po 20 kn za pomoć stipendiranja. Sve obitelji koje žele darovati mogu to učiniti u župnom uredu ili osobno članovima našeg župnog odbora za CARITAS: gospođi Miri Pavić iz Belišća i Stjepanu Anušić – Žmari iz Bistrinaca.

8. Korizmena akcija: Iduće tjedan članovi Franjevačke mladeži imaju korizmenu akciju prodaje kolača.

9. Tisak: Glas koncila, Marija