IV. nedjelja kroz godinu, 29. siječnja 2023. g.

27. 1. 2023.
  1. Ikona Kraljice franjevačke obitelji u našoj župi: Jučer smo svečano dočekali ikonu Blažene Djevice Marije Kraljice franjevačke obitelji koja je izložena na čašćenje danas i sutra do 15 sati. Ikona je nastala i blagoslovljena u Litvi 2018. g. te putuje po franjevačkim bratstvima širom Europe. Večeras će se u 17 sati moliti franjevačka krunica sedam Marijinih radosti. Sutra u 9 sati je jutarnja liturgija časova, a ispraćaj ikone započet će molitvom u 14.30 sati.

 

  1. Molitveni susret za krizmanike: U četvrtak u 20.30 sati bit će molitveni susret za sve razrede krizmanika kojim započinjemo novo katehetsko polugodište. Na susret su pozvani i svi zainteresirani.

 

  1. Devetnica svetom Josipu: Srijedom prije večernje mise moli se devetnica sv. Josipu.

 

  1. Svijećnica: U četvrtak je blagdan Prikazanja Gospodinova, poznat i pod nazivom Svijećnica. Euharistijsko slavlje je redovito u 18 sati

 

  1. Sv. Blaž: U petak je spomendan sv. Blaža. Uobičajeni blagoslov grla uslijedit će poslije redovitoga euharistijskoga slavlja.

 

  1. Darivanje krvi: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organizira redovitu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u PETAK 3. 2. 2023. godine u prostorijama DVD-a Belišće, u vremenu od 10 do 15 sati. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

 

  1. Tisak: Glas Koncila