IV. Vazmena nedjelja, 22. travnja 2018. g.

23. 4. 2018.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Juraj
srijeda: Sv. Marko, evanđelist, blagdan
četvrtak: Bl. Jakov Zadranin

1. Proslava crkvenog goda: Nadomak smo proslave crkvenog god i nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika, obljetnice posvećenja župne crkve i Dana grada Belišća u utorak, 1. svibnja.
Proslavi će prethoditi trodnevnica koja će započeti u subotu, 28. travnja, a predvoditi će je dr. sc. Josip Bošnjaković, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i psihoterapeut. Misna slavlja u dane trodnevnice su u 19.00 sati, a po završetku misnog slavlja uslijediti će i prigodna događanja.
Prvog dana trodnevnice u subotu 28. travnja, održati će se tribina na kojoj će gostovati mladi poduzetnik Kristijan Šimičić s naslovom: „Biti vjernik, muž, poduzetnik i političar – u isto vrijeme“. Drugog dana trodnevnice u nedjelju 29. travnja, gostovati će profesor Marijan Jakubin, umjetnik, koji će predstaviti idejno rješenje za vitraje župne crkve u Belišću. Posljednji dan trodnevnice, u ponedjeljak 30. travnja, dr. sc. Josip Bošnjaković održati će predavanje naslovljeno „Budi hrabar i istinoljubiv!“.
Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika, utorak 1. svibnja, s početkom u 11.00 sati predslaviti će vlč. Zvonko Mrak, župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije iz Valpova, a pjevaju članovi Crkvenog pjevačkog društva MIR iz Belišća.

2. Posveta polja: U srijedu, 25. travnja je blagdan sv. Marka. Blagoslov polja biti će u 17.00 sati ispred svetišta Sv. Ane u Bistrincima nakon kojega će uslijediti misa u svetištu.

3. Roditeljski sastanak: Istoga dana (25. travnja) održati će se i roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika (2. razred srednje škole) s početkom u 20.00 sati. Sastanak će biti u dvorani Bl. Alojzija Stepinca.

4. Tisak: Glas koncila