Krist Kralj svega stvorenja, 26. studenoga 2023.

25. 11. 2023.

1.NOVA LITURGIJSKA GODINA: S ovim tjednom završava liturgijska godina. Iduće nedjelju je prva nedjelja došašća i početak nove liturgijske godine.

2.DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆE: Od petka do nedjelje u našoj Župi bit će duhovna obnova koju će predvoditi fra Anto Barišić.

Duhovna obnova započet će u petak 1. prosinca s mogućnosti za svetu ispovijed od 17 sati. Večernja sveta misa je u 18h. Nakon mise uslijedit će duhovni nagovor i klanjanje križu, a od 20. 30h susret s mladima, euharistijsko klanjanje i ispovijed za mlade. Naši krizmanici, tj. 8. razredi O.Š. i 1. i 2. razred srednje škole obvezni su doći na ovaj susret.

U subotu 1. prosinca u 17h je susret s roditeljima. Molimo da na ovaj susret dođu svi roditelji, a osobito roditelji naših provopričesnika i krizmanika, a od 15h susret imaju naši osnovnoškolci, s tim što su obvezni na ovaj susret doći naši prvopričesnici, tj. učenici 2. i 3. razreda O.Š. tako da oni neće imati župnu katehezu u srijedu i četvrtak. Također u subotu je sveta misa navečer u 18h a nakon mise uslijedit će euharistijsko klanjanje. Od 17 sati je mogućnost za svetu ispovijed. Duhovna obnova završava u nedjelju. Dođimo i obnovimo se!

3.OBLJETNICA: U četvrtak 30. studenog navršava se 32. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja: DAMIRA BANOVIĆA, DARKA DERVENŠEKA, PAVE HORVATA i MARKA PAVLOVIĆA. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće redovito odaje počast poginulim braniteljima. Program započinje u 14.30 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulih branitelja 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave, a u crkvi Sv. Stjepana u Bistrincima s početkom u 15 sati bit će slavljena sveta misa za poginule branitelje.

4.PRODAJA KOLAČA: Iduće nedjelje članovi udruge svetoga Vinka imat će svoju prodajnu akciju.

5.DEVETNICA U VALPOVO: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu u srijedu započinje devetnicu uoči proslave crkvenog goda.

6.PALJENJE ADVENTSKE SVIJEĆE: Od ove godine na poziv našega Grada imat ćemo adventsko paljenje svijeće uz molitvu i pjesme svake subote u došašću u 17 sati na Trgu Ante Starčevića kod Paleja.

7.DARIVANJE KRVI: Redovita akcija darivanja krvi održat će se u petak 1. prosinca od 10 do 15 sati u prostorijama DVD-a Belišće. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

8.Tijekom došašća i božićnih blagdana u našemu samostanu i župi boravit će fra Andrija Štajduhar. Želimo mu dobrodošlicu i zahvaljujemo na pomoći tijekom ovoga vremena.

9.U petak je prvi petak u mjesecu. Nećemo pohoditi naše starije i bolesne u petak nego u tjednu od 11. prosinca u sklopu božićne ispovijedi.

10.Tisak: Glas Koncila, Živo vrelo