Krštenje Gospodinovo, 13. siječnja 2019. g.

14. 1. 2019.

Spomendan svetaca:
srijeda: Sv. Berard i drugovi
četvrtak: Sv. Antun opat

1. Završetak Božićnog ciklusa: S današnjim blagdanom Krštenja Gospodinova završava Božićno liturgijsko vrijeme. Sutra počinje vrijeme kroz godinu.

2. Raspored misa: Od sutra nastavljamo s redovitim rasporedom svetih misa u radne dane. Svete mise od ponedjeljka do petka u Belišću su u 18.00, a u subotom u 8.00 sati.

3. Molitvena osmina za jedinstvo kršćana: U petak, 18. siječnja započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Sve župne zajednice pozvane su u tjednu Molitvene osmine posebno moliti na nakanu zajedništva svih kršćanskih crkava, a mi ćemo to učiniti za vrijeme večernjih misa kroz tjedan. Ova se osmina slavi i u nekim drugim kršćanskim Crkvama, a traje od 18. do 25. siječnja (Obraćenje Sv. Pavla).

4. Završen blagoslov obitelji: U srijedu, 9. siječnja smo završili blagoslov i pohod obitelji u župi. Srdačno se zahvaljujemo na toplom prijemu, zajedničkoj molitvi i vašem daru. Naša posebna zahvala ide braći svećenicima koji su nam pomagali: fra Bernardu Rubiniću, fra Branku Lovriću i fra Marku Neretljaku te obiteljima koje su nas ugostile za svojim obiteljskim stolom. Blagoslovili smo 61 obitelj više nego prošle godine, ali i 20 obitelji manje se nalazi na popisu obitelji. (Detaljnu statistiku provjetiti na župnom webu).
5. Pretplata: Svi koji žele mogu se pretplati preko župe na katolički tisak. Pretplatnici katoličkog tiska imaju krajnji rok za narudžbu pretplate do 20. siječnja.

6. Tisak: Glas koncila i Veritas