Mali misionari

Misije su uvijek bile radost i nada cijele Crkve. Drugi vatikanski sabor naučava kako misijsko poslanje pripada samoj biti Crkve (usp. AG 2). U tom smislu, misije predstavljaju trajnu zadaću i djelatnost Crkve u svim vremenima i svim prostorima sve do kraja svijeta.

U župi svetog Josipa Radnika u Belišću 2017. godine je osnovana misijska skupina „Mali misionari“. Predvode ju vjeroučiteljice Ana Marija Runje i Vanesa Šerić. Misijskoj skupini pristupilo je nekoliko učenika petoga i šestoga razreda osnovne škole. Svi članovi misijske skupine aktivni su u ispunjenju svoje misijske zadaće. Svake srijede sastajemo se u župnim prostorijama, u 11:15 i 17:15 sati. Upoznajemo se s djelovanjem misionara u pojedinim zemljama, gledamo filmove kako bi što više upoznali misijska područja, izrađujemo čestitke i prigodne darove. Svrha naših susreta je organizirano pomagati misionarima u afričkim zemljama, upoznati misijske zadatke Crkve, te osobnim radom pomoći u širenju kraljevstva Božjeg u svijetu.

Povodom misijske nedjelje 2017. godine imali smo prvi puta svoj štand. Župljani su na štandu mogli izabrati i kupiti afričke predmete. Posebno smo povodom misijske nedjelje pomogli Ruandi i Keniji.