“Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir” u Belišću

18. 10. 2018.

Djeca župe Sv. Josipa Radnika u Belišću pridružili su se molitvenoj inicijativi „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“  koje je pokrenulo Međunarodno katoličko djelo Papinskog prava Crkve u potrebi. Cilj ove inicijative je sjedinjenje u molitvi milijun djece iz cijeloga svijeta po mogućnosti u devet sati ujutro, ali i tijekom dana.

Šezdesetak djece, učenika drugih i trećih razreda osnovne škole skupa sa vjeroučiteljicom Marijom Katalinić, župnom suradnicom Ivanom Trazer i župnikom fra Brankom Janjićem izmolilo je misijsku krunicu. Sama molitva je započela općim napomenama o načinu molitve krunice i značenjem misijske krunice. Podsjetili smo se da svaka boja na krunici ima svoj smisao. Zelena predstavlja bujnu vegetaciju Afričkih prašuma, crvena temperament i boju kože stanovnika Latinske Amerike, bijela predstavlja Europu, plava Oceaniju i Australiju zbog okruženosti morem, žuta stanovništvo Azije.

Molilo se u dva kora, a između svakog otajstva djeca su slušali o značenju pojedinog otajstva i potrebama kontinenta kojeg simbolizira određena desetina krunice. Nakon molitve župnik je počastio sve prisutne slasticama i prigodnim sličicama.