Nedjelja Krista Kralja, 22. studenog 2020. g.

21. 11. 2020.

Spomendan svetaca:
utorak: Sv. Andrija Dung Lac i drugovi
srijeda: Sv. Katarina Aleksandrijska
subota: Svi sveti franjevačkog reda

1. Liturgijske kateheze za odrasle: Sutra nastavljamo s liturgijskim katehezama za odrasle koje će biti u dvorani bl. Alojzija Stepinca s početkom u 20.00 sati.

2. Sjednica ŽPV-a: U srijedu, 25. studenog održat će se sjednica Župnog pastoralnog vijeća s početkom u 19.00 sati. Sjednica će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca.

3. Euharitijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom je četvrtkom nakon svete mise u 18.00 sati.

4. Nova liturgijska godina: S ovim tjednom završava liturgijska godina. Iduće nedjelju je prva nedjelja došašća i početak nove liturgijske godine.

5. Sv. Cecilija: Danas je spomendan sv. Cecilije koji se propušta zbog liturgijskih pravila. Zahvalni smo pjevačima naših župnih zborova što svojim pjevanjem obogaćuju naša bogoslužja. Potičemo i druge koje vole pjevati da se priključe nekom od župnih zborova.

6. Lukno: Započela je sezona grijanja te vas potičemo da darujete prilog za godišnji obiteljski dar (lukno) i crkvene potrebe. Hvala svima koji su to već učinili.

7. Obvezatnost nošenja maski: Kristovi vjernici dužni su poštivati građanske uredbe u svemu što se ne bi protivilo božanskom i naravnom zakonu, a odredba o nošenju maske sigurno ne pripada tom. Pozivamo vas, stoga, da ne nasjedate svakojakim teoretičarima zavjera koji siju strah – a strah svoj izvor nema u Bogu, izvoru svake slobode – te neodgovornim ponašanjem ugrozite zdravlje bližnjega u ovom svetom prostoru. Neobično “junačenje” i otpor propisima koji su za dobro bližnjega pokazatelj je mogućega vjerskoga fanatizma ili čak krivovjerja, a ne istinskoga vjerničkoga ucjepljenja u otajstveno Kristovo tijelo, Crkvu. Bratski pozivamo sve da nose maske za vrijeme liturgijskih slavlja.

8. Tisak: Glas koncila