Nedjelja Krista Kralja, 24. studenog 2019. g.

23. 11. 2019.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Katarina Aleksandrijska
petak: Svi sveti franjevačkog reda
subota: Sv Andrija, apostol

1. Nova liturgijska godina: S ovim tjednom završava liturgijska godina. U nedjelju je prva nedjelja došašća i početak nove liturgijske godine.

2. Sjednica ŽEV-a: Sutra će se održati sastanak Župnog ekonomskog vijeća u 19:00 sati. Sastanak će se održati u samostanu.

3. Tribina u Valpovu: Župa Valpovo u srijedu, 27. studenog organizira tribinu na kojoj će gostovati g. Darko Pavičić, kolumnist i novinar Večernjeg lista. Tema tribine je: Crkva, politika, društvo, mediji, “Caru carevo, Bogu Božje”. Tom prigodom g. Pavičić će predstaviti i svoju knjigu “Međugorje – prvih sedam dana”. Tribina će se održati u centru za kulturu M. P. Katančić, a počinje u 19:30 sati.

4. Sjednica ŽPV-a: U četvrtak, 28. studenog održati će se sjednica Župnog pastoralnog vijeća s početkom u 19:00 sati. Sjednica će se održati u samostanu.

5. Obljetnica: U subotu, 30. studenog navršava se 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja: DAMIRA BANOVIĆA, DARKA DERVENŠEKA, PAVE HORVATA i MARKA PAVLOVIĆA. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito odaje počast poginulim braniteljima. Program započinje u 14.30 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulih branitelja 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave, a u crkvi Sv. Stjepana u Bistrincima s početkom u 15.00 sati biti će slavljena sveta misa za poginule branitelje.

6. Akcija za župni caritas: Sljedeće nedjelje organiziramo prigodnu prodaju adventskih vijenaca za potrebe našeg župnog caritasa. Svi koji žele pomoći raditi vijence za prodaju mogu to učinit u ponedjeljak i utorak iza večernje mise u dvorani Sv. Franje.

7. Lukno: Potičemo sve župljane koji nisu darovali svoj godišnji obiteljski dar (lukno) da to učine, jer sezona grijanja je pred nama kada su i župne režije osjetno povećane. Hvala svima koji su to već učinili i darovali svoj prilog.

8. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo