Nedjelja Krista Kralja, 25. studenog 2018. g.

25. 11. 2018.

Spomendan svetaca:
četvrtak: Svi sveti franjevačkog reda
petak: Sv Andrija, apostol

1. Nova liturgijska godina: S ovim tjednom završava liturgijska godina. U nedjelju je prva nedjelja došašća i početak nove liturgijske godine. U župnom uredu i sakristiji možete nabaviti kalendare za 2019. godinu.

2. Sjednica ŽPV-a: Sutra će se održati sastanak Župnog pastrolnog vijeća u 19.00 sati. Sastanak će se održati u samostanu.

3. Posjet brata Ulricha: Našu župu u srijedu, 28. studenog posjetiti će brat Ulrich iz ekumenske zajednice Taizé iz Francuske. Tom prigodom organizirati ćemo molitvu u duhu Taizé-a u župnoj crkvi s početkom u 20.00 sati, a nakon molitve brat Ulrich predstaviti će svoju redovničku zajednicu i njezino djelovanje te naročito rad s mladima. Pozivamo sve da dođu na molitvu, a naročito mlade iz župe.

4. Obljetnica: U petak, 30. studenog navršava se 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja: DAMIRA BANOVIĆA, DARKA DERVENŠEKA, PAVE HORVATA i MARKA PAVLOVIĆA. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito odaje počast prigodnom molitvom, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te misnim slavljem za poginule hrvatske branitelje. Program započinje u 14.30 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulih branitelja 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave,
a u crkvi Sv. Stjepana u Bistrincima s početkom u 15.00 sati biti će slavljena sveta misa za poginule branitelje.

5. Devetnica u Valpovu: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu proslavlja svoju nebesku zaštitnicu devetnicom koja počinje u četvrtak, 29. studenog. Program devetnice možete vidjeti na oglasnoj ploči.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila