Nedjelja Muke Gospodnje (Cvjetnica), 2. travnja 2023. g.

01. 4. 2023.

1.Promjena termina mise: Od SUTRA 3. TRAVNJA svete mise radnim danom i nedjeljom u Belišću su u 19 sati (osim subote u 8 sati).

 

2.Ispovijed za mlade: Ispovijed za mlade je u utorak u 20 sati. Pokorničko bogoslužje počinje u 19. 40h. Ispovijed za mlade u Valpovu je u srijedu u 19h.

 

3.Vazmeno trodnevlje: U četvrtak započinje Vazmeno trodnevlje.

Raspored bogoslužja je sljedeći:

*Veliki četvrtak: Misa Večere Gospodnje je u 19 sati.                   

                               Getsemanska ura je u 23 sata.

*Veliki petak:  Služba čitanja i Jutarnja molitva časoslova u 8.00 sati

                          Križni put je u 11 sati.

                         Slavlje muke Gospodnje je u 19 sati

*Velika subota: Služba čitanja i Jutarnja molitva časoslova u 8 sati

Vazmeno bdijenje počinje u 20 sati. Blagoslov novog ognja i Uskrsne svijeće biti će ispred župne crkve. Vjernici neka se okupe ispred crkve oko ognja.

 

* Uskrs: Belišće: 8.00, 9.45, 11.00 i 19 sati

                              Bistrinci:  9 sati / Kitišanci:  10.30 sati

4.Blagoslov jela:

Belišće – Uskrs, nakon misnih slavlja u 8 i 9.45 sati

Bistrinci – Velika subota u 18 sati

Kitišanci – Velika subota u 18.30 sati

 

5.Križni put: Danas u Bistrincima je križni put u 15 sati od crkve sv. Stjepana do svetišta sv. Ane. Na početku križnoga puta kod crkve u Bistrincima blagoslovit ćemo grančice i nositi ih u pobožnosti. Po dolasku u svetište imati ćemo svetu misu oko 17 sati. U Belišću nema danas večernje mise.

6.Župna kateheza: Zbog Velikog tjedna i Uskrsa nemamo dva tjedna župnu katehezu. Nastavak župne kateheze slijede nakon uskršnjih praznika od 17. travnja.

7.Akcija Baranja: U ponedjeljak 3. travnja obilježavamo 31. obljetnicu „Akcije Baranja“ i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje, pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje održati će se u 19 sati u župnoj crkvi u Belišću. Odazovimo se i ne zaboravimo ih! Detaljan program obljetnice možete vidjeti na plakatu na oglasnoj ploči.

8.Hodočašće: Naša župa organizira hodočašće od 9. do 13. svibnja 2023. u Bosnu i Hercegovinu te u Boku Kotorsku – zaljev svetaca. Hodočašće bi započeli u utorak 9. svibnja polaskom iz Belišća u jutarnjim satima. Zatim bi posjetili Banja Luku – samostan na Petrićevcu i Podmilačje svetište svetoga Ive te bi u večernjim satima stigli u Međugorje gdje bi večerali i prespavali. Drugi dan bi nakon mise i doručka u Međugorju krenuli za Boku Kotorsku gdje bi odsjeli u Igalu i tamo imali dva polupansiona i obišli Herceg Novi- grad gdje je rođen i odrastao sveti Leopold Mandić, Kotor, Muo, Perast, Gospu od Škrpjela… Na blagdan Leopolda Mandića bi sudjelovali na misi u 10 sati u crkvi u Herceg Novom te bi se zaputili za Sarajevo. Noćili bi u Visokom i u subotu nakon doručka preko Kraljeve Sutjeske zaputili se prema Belišću. Cijena hodočašće je 190 eura. Prijaviti se možete u župnom uredu.

 

9.Tisak: Glas Koncila i Glasnik sv. Josipa