Nedjelja Pedesetnice. Duhovi, 5. lipnja 2022. g.

04. 6. 2022.
  1. Prva sveta pričest: Danas pod svetom misom u 10 sati je slavlje prve svete pričesti u našoj Župi. Pedeset i devet naših „malih“ župljana primit će prvi puta Isusa Krista u svoje tijelo pod vidom svete hostije. Od srca im čestitamo i želimo da uvijek ostanu blizu našeg prijatelja i učitelja Isusa Krista.

 

  1. Dekanatsko hodočašće Valpovačkog dekanata svetoj Ani: U iduću subotu 11. lipnja imat ćemo dekanatsko hodočašće župa Valpovačkog dekanata u svetište svete Ane u Bistrince. Dekanatsko hodočašće započet će pokorničkim bogoslužjem i prilikom za svetu ispovijed u 10 sati. Sveta misa biti će slavljena u 11 sati, a poslije svete mise imat ćemo pobožnost puta svjetla. Na koncu susreta ćemo se okrjepiti. Dođimo u nama drago svetište te se duhovno obnovimo i međusobno povežimo.

 

  1. Vrijeme kroz godinu: Današnjom svetkovinom Duhova završava vazmeno vrijeme, a nastavlja se vrijeme kroz crkvenu godinu. Iduće nedjelje je svetkovina Presvetog Trojstva. Svete mise iduće nedjelje u župnoj crkvi su u 8, 9.45 i 11 sati, u Bistrincima u 9 a u Kitišancima u 10. 30 sati. Večernja sveta misa je u svetištu svete Ane u 19 sati.

 

  1. Završetak kateheze: S prošlim tjednom završili smo župnu katehezu za sve uzraste. Zahvaljujemo roditeljima na povjerenju.

 

  1. Hod za život: Naši framaši ispred crkve prodaju majice za ovogodišnji Hod za život.

 

  1. Ljetovanje ministranata: Ova naša misna slavlja ne bi bila tako svečana i lijepa da nema naših ministranata. Stoga im od srca zahvaljujemo što žele posluživati našem Učitelju i jačati svoju vjeru i zajedništvo. Oni koncem mjeseca lipnja odlaze na susret ministranata naše redovničke zajednice franjevaca trećoredaca na otok Krk na Glavotok. Na izlazu iz crkve nalazi se kutija u koju možemo staviti svoj prilog njima za odlazak na Glavotok i tako nagraditi njihov trud.

 

  1. Sveti Antun Padovanski: U idući ponedjeljak 13. lipnja slavimo blagdan svetog Antuna Padovanskog. Za slavlje svetog Ante pripravit ćemo se trodnevnicom koja će biti u petak 10. lipnja u 19 sati, subotu 11. lipnja u 8 sati i nedjelju 12. lipnja na misama u 8, 9.45 i 11 sati. Kroz dana trodnevnice i na sam blagdan svetog Antuna Padovanskog postavit ćemo kip sv. Ante na ulazu u župnu crkvu te ćemo nakon svete mise imati zagovornu molitvu i litanije na čast sv. Antunu, a pola sata prije mise molimo Zlatnu krunicu. Stoga uključimo se, molimo i zahvalimo „Svecu svega svijeta“ na svim blagoslovima i uslišanjima.

 

  1. Tisak: Glas Koncila i Glasnik srca Isusova i Marijina