Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova, 12. travnja 2020. g

14. 4. 2020.

1. Zahvala i čestitka: Dragi župljani, svima vama u ime našeg samostanskog bratstva želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Zahvalni smo vam na svim darovima kroz protekle dane pandemije, što i na taj način pokazujete da niste zaboravili svoju župu i svećenike. Radujemo se kad vas sretno u župnom dvorištu i crkvi. U nadi da se ponovno vidimo na zajedničkim svetim misama sve vas srdačno pozdravljamo.

2. Nedjelja Božanskog milosrđa: Iduća nedjelja, 19. travnja, tzv. mali Uskrs ili „bijela nedjelja“ je i nedjelja Božanskog milosrđa.

3. Misne nakane: Na web stranici i oglasnoj ploči možete vidjeti raspored upisanih misnih nakana koje redovito služimo u našoj samostanskoj kapeli svaki dan.

4. Sprovod: Sprovodi se redovito održavaju. Na sprovodu mogu sudjelovati samo članovi najuže obitelji. Mise zadušnice se ne održavaju, ali moguće ih je upisati te će se naknadno održati.

5. Ispovijed i bolesničko pomazanje: Slavlje sakramenta ispovijedi i bolesničkoga pomazanja ne može se slaviti do daljnjega, OSIM u SMRTNOJ POGIBLJI.

6. Svakodnevni prijenos misnih slavlja:

*HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA prenosi svakodnevna misna slavlja iz crkve Tijela Kristova u Sopotu na HTV 3 i na HR3 od 18 sati.

*LAUDATO TV misna slavlja prenosi svakoga dana u 7 i 18:30 iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, a HRVATSKI KATOLIČKI RADIO svakoga dana u 7 sati također prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

*RADIO MARIJA od ponedjeljka do subote prenosi misno slavlje u 7 sati iz svoga studija, a sa svojim nakanama slušatelji se mogu priključiti u molitvu vjernika na telefon (01) 23 27 777. Misu u 12 sati prenosi iz Kapelice HKS-a, Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica).

7. Crkva: Župna crkva sv. Josipa Radnika je otvorena svaki dan od 8.00 do 19.00 sati vjernicima za osobnu molitvu, ali prema ovim uputama:

a) crkve je otvorena samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti;
b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše 10 osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra;
c) koristiti plivasept za dezinfekciju ruku prije ulaza koji se nalazi na stolu za tisak

8. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina