Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova, 4. travnja 2021. g

03. 4. 2021.

1. Čestitka:

Dragi župljani,

svima vama u ime našeg samostanskog bratstva i naših župnih suradnika želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka Uskrsna novost “praznog groba” koji je temelj i sigurnost naše vjere bude svima snaga i “zalog nade” spram svih životnih oluja i nesigurnosti, jer “On će preobraziti ovo naše bijedno tijelo i suobličiti ga tijelu svome slavnome”. (Fil 3,21).

2. Uskrsni ponedjeljak: Sutra je Uskrsni ponedjeljak. Svete mise u Belišću su u 8.00 11.00 i 19.00 sati; u Bistrincima u 9.00 sati, a u Kitišancima u 10.30 sati.

3. Kapitul: U utorak, 6. travnja započinje provincijski kapitul. Na kapitulu izabrana braća iz naše franjevačke provincije razmišljaju, razgovaraju, donose odluke i preporuke za budućnost naše zajednice. Pozivamo vas da molitvom podržite plodonosnost ovoga našega susreta.

4. Nedjelja Božanskog milosrđa: Iduća nedjelja, 11. travnja je Bijela nedjelja i Nedjelja Božjeg milosrđa.

5. Obnova krovišta crkve u Kitišancima: Nakon Uskrsa započeti će obnova krovišta crkve i zvonika Sv. Ivana Krstitelja u Kitšancima koje prokišnjava. Radovi će se izvoditi tijekom mjeseca travnja. Potičemo sve župljane da prema svojim mogućnostima svojim novčanim prilozima pomognu ovu akciju.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo, Veritas, MAK, Marija, Glasnik Srca Isusova i Marijina