Novi duhovnik belišćanskih dragovoljaca

25. 11. 2017.

U srpnju su dragovoljci Belišća privremeno ostali bez duhovnika, naime, fra Marin Manančić je premješten na nove dužnosti u sklopu franjevačke zajednice, a time i otišao iz Belišća. Bio je od velike pomoći braniteljima i dragovoljcima.

Tijekom listopada u Belišće je stigao mladi franjevac, fra Dario Mican, koji je nakon preuzimanja brojnih dužnosti odlučio nastaviti tamo gdje je fra Marin stao, odnosno preuzeti i obvezu duhovnika dragovoljaca belišćanskog UHDDR-a. 20. studenog u prostorijama Udruge, na zadovoljstvo svih sudionika organiziran je susret fra Daria i članova UHDDR-a. Susret je, kako i priliči započeo molitvom, te međusobnim upoznavanjem. Fra Daria smo upoznali s radom i aktivnostima Udruge.

Kako je nas novi duhovnik s radošću prihvatio, tako je i on na članove Udruge ostavio duboki dojam, bez obzira što je godinama mlad, ali je bogat duhovnim znanjem i stavom o Domovinskom ratu i ulozi dragovoljaca u stvaranju Lijepe naše. Naime, i sam fra Dario dolazi iz stradalničke, prognaničke obitelji, sin je branitelja i pripadnika HVO-a, koji je zbog ranjavanja i bolesti zadobivenih u Domovinskom ratu, nažalost preminuo. Samo petnaestak dana star, otac u ratu, a majka s četvoro djece bježi s ognjišta, od četničkog noža.

Fra Dariu zahvaljujemo što se prihvatio ove obveze, duhovnika dragovoljaca, te mu želimo puno uspjeha i nadamo se dobroj suradnji.