OBAVIJEST ŽUPLJANIMA (19. ožujka 2020.g.)

19. 3. 2020.

Dragi župljani!

U ovim vremenima kušnje uzrkovovanih pandemijom virusa COVID-19 da bi se očuvalo zdravlje stanovništva Hrvatska biskupska konferencija je donijela određene odredbe koje stupaju na snagu u petak, 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

Molimo vas da ih pozorno pročitate na linku ispod, ovdje vam iznosimo neke naglaske koje se odnose na život naše župne zajednice u Belišću:

1. SVETA MISA
OD sutra (20. ožujka) nemamo svetu misu s narodom, ali ćemo mi fratri redovito imati misu u našoj samostankoj kapeli, te će sve misne nakane koje su upisane biti odslužene.

2. SAKRAMENTI
Slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti (križni put, krunica itd.), župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju se do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

3. CRKVA
Župna crkva sv. Josipa Radnika biti će otvorena svaki dan od 8.00 do 18.00 sati vjernicima za osobnu molitvu, ali prema ovim uputama:

a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti;

b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše 10 osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra;

c) crkva će se redovito dezifencirati

4. ISPOVIJED
Slavlje sakramenta ispovijedi i bolesničkoga pomazanja ne može se slaviti do daljnjega, OSIM u SMRTNOJ POGIBLJI

5. SPROVODI
Sprovodi su dopušteni su uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija. Pokojnici će biti sprovedeni i pokopani u prisutnosti najbliže rodbine, a mise za pokojne bit će slavljene nakon ukidanja ovih mjera.

6. ŽUPNI URED
Župni ured neće uredovati do daljnjeg, ali možete nas kontaktirati na telefon 031/664-823
ili putem e-maila: zupabelisce@gmail.com

Dok se duhom vjere i pouzdanja molimo Bogu i utječemo zaštiti našeg zaštitnia Sv. Josipa koga dannas slavimo da nas štiti od ove pandemije, dužni smo provoditi i sve mjere prevencije i opreza koja se propisuju. Zavodu za javno zdravstvo i Županijskom stožeru, medicinskom osoblju i svima koji služe dobrobiti našega zdravlja i pomažu ugrožene, stare i bolesne izražavamo osobitu podršku i zahvalnost.

Mi fratri ćemo moliti za sve vas, našu domovinu i cijeli svijet. To je ono što svi možemo učiniti. Potičemo vas na molitvu, čitanje Božje Riječi, molitveno sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava.

Mir i dobro!

Franjevci trećoredci glagoljaši u Belišću

Odredbe HBK u vezi sa sprječavanjem širenja COVID-19