Pomoć za Petrinju i Sisak – izvješće

02. 1. 2021.

Nakon najave humanitarne akcije pomoći za Petrinju i Sisak, zahvaljujući dobroti župljanja i donatora, skupili smo veliku količinu materijalne pomoći u nekvarljivoj hrani, higijenskim sredstvima, pokrivačima, dekama i sl. Zbog ograničenosti kapaciteta skladišta Caritasa Sisačke biskupije zamoljeni smo da pomoć dovezemo za desetak dana što ćemo i činiti.

Donacijama na račun župe od 29. do 31. 12. skupili smo 11 283 HRK.  U ime župe darovali smo 10 000 HRK.  Sveukupno smo na račun Caritasa sisačke biskupije  uplatili 21 300  HRK. Potvrde o uplatama nalaze se u prilogu.

Zahvaljujemo svim župljanima koji su uključili u akciju, a naročito volonterima i članovima FRAME i OFS-a koji su pomogli u organizaciji pomoći.

NAJAVA

U nedjelje 3. i 10 siječnja 2021. g. odlukom Nadbiskupijskog ordinarijata u Đakovu bit će prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga vjernika na misnim slavljima. Prikupljanjem novčanih sredstava omogućit ćemo kupovinu potrebnog građevinskog materijala u većim količinama za brzo saniranje objekata koji nisu za rušenje i čiju sanaciju je moguće učiniti u kraćem vremenu (npr. letava i crijepa na krovu, šteta nastalih urušavanjem dimnjaka i sl.).