Presveto Trojstvo, 16. lipnja 2019. g.

16. 6. 2019.

Spomendan svetaca:
četvrtak: Tijelovo, svetkovina
petak: sv. Alojzije Gonzaga

1.Proslava Tijelova: Naša župna zajednica po prvi puta će svetkovinu Tijelova (20. lipnja) proslaviti procesijom koja će proći kroz centar grada Belišća. Nakon svečanog misnog slavlja u 8.00 sati procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom krenuti će iz župne crkve prema centru i sadržavati će četiri postaje: Vijenac dr. Franje Tuđmana, Park hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Trg Ante Starčevića i župno dvorište. Pozivamo sve vjernike naše župe da se sudjeluju u Tijelovskoj procesiji. Tijelovska procesija je javno očitovanje vjere u trajnu prisutnost Krista pod prilikama posvećenog Kruha.

U Bistrincima sveta misa na svetkovinu Tijelova je u 8.00 sati.

2. Put u Taizé: Naša župa i Crkveno pjevačko društvo MIR organiziraju put u Taizé od 2. do 12. kolovoza 2019. g. Cijena puta je 850 HRK, a kotizacija za smještaj iznosi 50 eura za one do 30 godina ili 140 eura za starije od 30 godina. Prijave su u župnom uredu.

Svaki utorak u 20.00 sati održava se molitva u duhu Taizé-a u župnoj crkvi.

3. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima. Prošli tjedan u akciji skupljanja kolača za potrebiti obitelj skupili smo 2590 HRK. Hvala svima.

4. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo, Marija