Presveto Trojstvo, 26. svibnja 2024. g.

24. 5. 2024.

1.Završetak kateheze: S prošlim tjednom završili smo župnu katehezu za sve uzraste. Zahvaljujemo roditeljima na povjerenju. Molimo prvopričesnike da iduće nedjelje dođu na svetu misu u 11 sati u Belišće, vrate oprane haljine, pasce i vjenčiće te će dobiti dar i uspomenu na prvu svetu pričest.

 

2.Misa na svetoj Ani: Od iduće nedjelje pa sve do prve nedjelje rujna večernje nedjeljne svete mise u 19 sati biti će u svetištu svete Ane, tako da nema večernjih nedjeljnih svete mise u 19 sati u župnoj crkvi.

Iduće nedjelje svete mise u Belišću su: 8 i 11 sati, u Bistrincima u 9 sati a u Kitišancima u 10. 30 te u svetištu svete Ane u 19 sati.

 

3.Proslava Tijelova: U četvrtak 30. svibnja slavimo svetkovinu Tijelova. Nakon svečanog misnog slavlja u 8 sati procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom krenut će iz župne crkve prema centru grada i sadržavat će tri postaje: Vijenac dr. Franje Tuđmana, Park hrvatskih dragovoljaca i župno dvorište. Pozivamo sve vjernike naše župe da sudjeluju u Tijelovskoj procesiji jer je ono javno očitovanje vjere u trajnu prisutnost Krista pod prilikama posvećenog Kruha. Mise u Belišću su u 8 i 19 sati, a u Bistrincima u 8 sati.

 

4.Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Belišća: U srijedu 29. svibnja obilježit ćemo Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća. Na groblju u Belišću kod Spomen-križa biti će molitva i polaganje vijenaca u 10 sati, a sveta misa za sve poginule i nestale branitelje grada Belišća u 11 sati u župnoj crkvi u Belišću.

 

5.Biskupsko ređenje: Kao što znamo naš fra Ivo Martinović imenovan je novim biskupom u Požegi. Biskupsko ređenje mons. Ive Martinovića biti će u subotu 8. lipnja. Želja nam je organizirati autobus za Požegu kako bismo podržali novoga biskupa, sudjelovali u slavlju njegova ređenja ali i zahvalili mu na služenju u našoj župnoj zajednici i Provinciji. Cijena odlaska u Požegu je 12 eura, prijaviti se možemo u župnom uredu.

 

Tisak: Glas Koncila