Presveto Trojstvo, 27. svibnja 2018. g.

27. 5. 2018.

Spomedan svetaca:
četvrtak: Tijelovo, svetkovina
petak: Sv. Justin

1. Dan hrvatskih branitelja grada Belišća: U srijedu, 30. svibnja obilježava se Dan hrvatskih branitelja grada Belišća. Svečani program započinje s mimohodom u 9.00 sati od zgrade Gradske uprave do gradskog groblja u Belišću gdje će se u svečanom protokolu položiti vijenac i upaliti svijeće kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Belišća. U 11.00 sati u župnoj crkvi za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održat će se sveta misa. Nakon mise u 12.00 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit će upriličena svečana akademija, a potom i zajednički ručak i druženje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Belišću.

2. Tijelovo: U četvrtak je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Sv. mise su u 8.00, 11.00 i 19.00 u Belišću, te u Bistrincima u 9.00 sati. Večernju sv. misu u 19.00 završiti ćemo tijelovskom procesijom po dvorištu ispred crkve i samostana, ako dozvole vremenske prilike. Pozivamo vjernike cijele župe da se uključe u procesiju koja je naše javno očitovanje vjere u Presvetu Euharistiju.

3. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu, stoga, ćemo pohoditi naše bolesnike od 9.00 do 12.00 sati. Mogućnost za sakrament svete ispovijedi je od 18.00 do 19.00 sati.

4. Treći Nacionalni susret obitelji: Pod geslom Obitelj – izvor života i radosti 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu održati će se Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Valpovački dekanat organizira hodočašće na ovaj susret koji uključuje prijevoz i noćenje. Na susret su pozvane sve obitelji. Prijave za susret su do 5. srpnja. Cijenu hodočašća javit ćemo uskoro.

5. Susret ministranata i dj. zborova: U subotu, 2. lipnja održava se susret dječjih zborova i ministranata naše franjevačke provincije u Zagrebu na Ksaveru. Dječji zbor i ministranti naše župe sudjeluju na tome susretu. Polazak autobusa za Zagreb je u 5.30 sati ispred samostana.

6. Dobrovoljno darivanje krvi: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u petak, 1. lipnja od 9.00 do 15.00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Belišću. Svi oni koji žele darivati trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

7. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

8. Tisak: Glas koncila