Proslava 25 godina FRAME u Belišću

10. 6. 2019.

 U subotu, 8. lipnja obilježili smo jubilarnih 25 godina belišćanske FRAME, neki po prvi puta dajući, a neki obnavljajući krsna obećanja. Slavlje smo započeli svetom misom u 18.00 sati koju je predslavio fra Ivan Široki začetnik FRAME u Belišću, te ujedno i prvi duhovni asistent, a uz njega su bili i naš duhovni asistent fra Dario Mican te župnik fra Branko Janjić. Prisutni su bili i bogoslov fra Mirko Mišković sa Ksavera, fra Andro Tomislav Gluščić iz Borova naselja, fra Matija Marijić iz Vukovara, te sestra Marta iz Otoka. Obećanici koji su po prvi puta dali obećanje su: Antea Ana Alošinac, Katarina Radović i Dominik Rakmić, a obećanici koji su obnovili svoja obećanja su: Lana Loknar, Marta Janjić, Anja Kraljik, Katarina Sopek, Korina Sinković, Lucija Mađarić, Dino Grgurić, Karol Jurišić, Dominik Alošinac, Ivan Štrbenac, Stjepan Jina, Petar Španiček, Nina Brajdić.
Nakon misnog slavlja uslijedio je zabavni program. Prvo smo imali večeru te se pozdravljali i upoznavali s framašima iz ostalih bratstava osječkog područja koji su došli na naše slavlje. Posjetili su nas i nekadašnji belišćanski framaši. Nakon večere uslijedio je program. FRAMU smo prikazali kroz 25 godina uz geslo “Ljubav nikad ne prestaje”. Uz vremeplov uspjeli smo se vratiti u prijašnje godine. Prikazali smo same početke, i sami čin kada je fra Ivan Široki odlučio osnovati FRAMU. Fra Ivan nam je kroz intervju uputio nekoliko poticajnih misli prisjećajući se prvih koraka i osnivanja bratstva FRAME u Belišću.
Tu večer s nama su bili i stari framaši koji su pristali ući u vremeplov kako bi se vratili u framaške dane i ispričali nam nešto o životu u FRAMI, ali i ljubavi, onda i sada. To su bili Krešimir Šarčević, Marko Kapular i Ivana Kapular. Dakako, ništa ne bi bilo tako dobro bez naših odličnih voditelja, framaša, Dine Grgurića i Maje Korpar.
Zahvaljujemo Bogu na novim mladima u našoj frami te molimo blagoslov za framaški put kroz sljedeću godinu. Brojna su lijepa sjećanja i događaji u ovih 25 godina, a mi se nadamo da ćemo doživjeti i 50. rođendan.

Marta Janjić
FRAMA Belišće