Proslava crkvenog goda sv. Josipa Radnika

24. 4. 2021.

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću svečano slavi crkveni god nebeskog zaštitnika te obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana. Proslavi prethoditi trodnevnica koja će započeti pokorničkim bogoslužje u srijedu 28. travnja s početkom u 18.00 sati. Misna slavlja u dane trodnevnice su u 19.00 sati, a mogućnost za ispovijed je prije početka misnih slavlja.

Misno slavlje prvoga dana predvodi vlč. Vjeko Lulić, župnik u Veliškovicma. Drugog dana trodnevnice misno slavlje predvodi fra Mirko Mišković, župni vikar u Belišću, a propovijeda vlč. Bruno Diklić, đakon u Valpovu. Nakon misnog slavlja uslijedit će predavanje koje će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca, a gost predavač je dr. sc. Đurica Pardon župnik u Punitovcima, znanstveni suradnik i voditelj Hrvatskog katoličkog biblijskog djela. Tema predavanja je „Sveti Josip – brižni čuvar svoga i Božjeg domaćinstva“. Posljednji dan trodnevnice misno slavlje predvodi vlč. Krešimir Šaf, župnik u Soljanima i Strošincima.

Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika u subotu 1. svibnja s početkom u 11.00 sati, predslavit će vlč. dr. sc. Đurica Pardon.