Proslavljen blagdan sv. Ane u Bistrincima

04. 8. 2018.

U četvrtak, 26. srpnja u svetištu sv. Ane (Bistrinci – župa sv. Josipa Radnika Belišće) svečano je proslavljen blagdan sv. Joakima i Ane. Trodnevna priprava započela je u ponedjeljak, 23. srpnja, a prvi dan misno slavlje predslavio je vlč. Dejan Bubalo. Drugi dan misno slavlje predslavio je fra Rozo Brkić, OFM, dok je treći dan priprave predslavitelj bio vlč. Matej Glavica.
Na sam blagdan u svetištu misna slavlja bila su u: 07.00 sati (fra Dario Mican, TOR), 08.00 sati (fra Marin Matančić, TOR), 09.00 sati (fra Zvonimir Brusač TOR), 10.30 sati (vlč. Krešimir Šaf).
Svečano misno slavlje u 18.00 sati, uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Branka Janjića, predslavio je mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu. Okupljenom mnoštvu hodočasniku, mons. Dugalić uputio je prigodnu homiliju u kojoj je potaknuo vjernike na poštivanje osoba treće životne dobi, starijih i bolesnih. Također je istaknuo važnost, ali i nužnost kvalitetnog i obiteljskog odgoja djece i mladi u današnjem suvremenom društvu, zaključivši kako nam u svim ovim zadaćama primjer i putokaz trebaju biti upravo sv. Joakim i Ana.