Raspored pohoda i blagoslova obitelji 2019/20.

19. 12. 2019.

Blagoslov Vaših obitelji započinjemo ujutro od 9:00 sati. Molimo obitelji da nastoje osigurati blagoslov svoga doma, ako je to ikako moguće, u vrijeme predviđeno ovim rasporedom. Blagoslov završava kada se prođu sve predviđene ulice i obitelji za taj dan, bez pauze za ručak ili sl.

† Od 26. prosinca 2019. g. do 9. siječnja 2020. g. u blagoslovu će sudjelovati sljedeći svećenici:
fra Branko Janjić, župnik
fra Dario Mican, župni vikar
fra Tomislav Vrsaljko, župni vikar
fra Josip Dolić, đakon
fra Marko Neretljak, pastoralni pomoćnik

† Svećenici će nastojati držati se ovoga rasporeda. Ako neke obitelji iz nepredvidivih razloga ne uspijemo pohoditi, naknadno ćemo ih pohoditi prema dogovoru.

† Pohvalno je i poželjno da svi članovi obitelji nazoče blagoslovu. Potrebno je imati na stolu križ i zapaljenu svijeću (blagoslovljenu vodu nosi svećenik sa sobom).

† Molimo obitelji koje su se prijavile za blagoslov da na dan blagoslova zatvore pse jer zbog neugodnih iskustava nećemo moći ulaziti u taj dom, s obzirom da s nama idu i djeca (ministranti), za koju su pred njihovim roditeljima i pred zakonom, za vrijeme blagoslova odgovorni svećenici.

† Svećenici svake godine kod blagoslova obitelji popisuju župljane kako bi imali što bolji uvid u život i statistiku župne zajednice. Od srca Vam zahvaljujemo za Vašu suradnju, a svi prikupljeni podaci ostaju pod službenom odnosno uredskom tajnom. Popis se redovito ažurira što se posebno odnosi na obitelji koje nekoliko godina zaredom ne nalazimo u njihovim domovima.

† Redovito se uoči blagoslova obitelji postavlja pitanje kada i koliko doprinijeti za crkvene potrebe. Radi mira Vaše savjesti i naše transparentnosti, treba i o tom pitanju progovoriti. Franjevci nikada nisu i neće pri blagoslovu obitelji tražiti novac ili druga materijalna dobra. Darovati prilog stvar je Vaše dobre volje i osjećaja, a iznad svega znak Vaše ljubavi i privrženosti Crkvi i župnoj zajednici. Vrijeme i mjesto na kojem ćete darovati ono što ste odvojili na godišnjoj razini za župu i župne potrebe birate isključivo Vi. Istina, mnogi to rade upravo za vrijeme našeg božićnog pohoda obiteljima.

† Još nešto treba naglasiti. Mi franjevci ne primamo plaću niti bilo kakav novac iz državnog proračuna, a isto tako ne primamo nikakav novac iz Ordinarijata. Jasno je, dakle, da živimo od onoga što nam Vi darujete i za to smo Vam neizmjerno zahvalni.