Regionalni susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

20. 11. 2017.

U organizaciji članova Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije, Donjomiholjačkog i Valpovačkog dekanata održan je Regionalni susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, pod geslom „U nadi protiv svake nade povjerova“ (Rim 4,18).

Susret je održan u subotu, 21. listopada 2017., u župi Svetog Martina, biskupa u Podravskim Podgajcima. Program je započeo u 10 sati, Euharistijskim slavljem koje je predvodio domaći župnik, vlč. Siniša Paušić, dok je vrlo dojmljivu propovjed održao vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Sudjelovali su članovi zajednica Vjere i svjetla iz Valpova, Donjeg Miholjca i Belišća, Udruga Mi iz Valpova i domaći župljani. Za oživljavanje Evanđelja: Duh sveti poučit će vas što valja reći (Lk 12, 8-12) bila je zadužena naša zajednica Betlehem. Posebno dirljivo je bilo čitanje slijepe djevojke iz Valpova. To je očiti dokaz kako mi maleni uz Božju pomoć možemo savladati sve prepreke i tako svima svjedočiti Božju svemoć.

Poslije Svete mise, djeca domaćini su nam pripremili kratak glazbeno-zabavni program. Na samom kraju susreta, u Pastoralnom centru, vrijedne domaćice su nas počastile zakuskom, kolačima i sokovima. Domaći župnik je izrazio želju za osnivanjem zajednice Vjera i svjetlo u ovoj župi jer potrebe postoje, a on sam je upoznat s djelovanjem ovih zajednica još iz studentskih dana kada je boravio u Zagrebu.

Verica Mostina