“Štafeta smrti” – dokumentarni film

02. 11. 2018.

U sklopu ciklusa “Vukovar 1991 u Belišću 2018” pozivamo sve na projekciju dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u  produkciji obiteljske televizije Laudato TV koja će se održati u ponedjeljak, 12. studenog 2018. g. u Velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 19.00 sati. Ulaz slobodan.

Sadržaj filma: Dokumentarni film “Štafeta smrti” podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 
Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli ali teško ranjeni sudionici “štafete smrti”!
Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca učesnika (živih i mrtvih) stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojem film govori!