Susret generalnog vizitatora s OFS-om i FRAMOM u Belišću

08. 2. 2021.

Generalni vikar Trećega samostanskoga reda sv. Franje fra Sean Sheridan pohodio je samostansko bratstvo u Belišću 5 – 8. veljače 2021. g., u sklopu kanonske vizitacije Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša. Tom prilikom, osim sastanka i razgovora sa svakim fratrom belišćanskoga samostanskoga bratstva, susreo se u nedjelju 7. veljače i s članovima mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda i Franjevačke mladeži u Belišću.

Susret je organiziran poslije večernjega euharistijskoga slavlja u Dvorani bl. Alojzija Stepinca koja se nalazi u sklopu kompleksa belišćanske crkve. Nakon uvodne molitve i pozdrava župnika fra Branka Janjića, koji je ujedno i duhovni asistent Franjevačkoga svjetovnoga reda, uslijedilo je predstavljanje bratstava. Najprije se uvodnim pozdravom Korine Sinković, predsjednice Mjesnoga bratstva, predstavila Franjevačka mladež. Prezentaciju na engleskom jeziku priredile su framašice Maja Korpar i Marija Stanković, koja je ujedno tečnim engleskim jezikom ukratko prikazala povijest belišćanske Frame, njezino sadašnje stanje i djelovanje te perspektive i poteškoće s kojima se framaši susreću, napose u ovim uvjetima pandemije. Poslije predstavljanja Frame predstavilo se i Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda koje je, također na engleskom jeziku, predstavila Marija Pintarić, doministra. Prigodni dar, majicu i masku s logom belišćanskoga bratstva OFS-a, generalnom vizitatoru predao je Šimo Šarčević, mjesni ministar.

Na kraju susreta braći i sestrama Franjevačkoga svjetovnoga reda i Frame obratio se generalni vizitator, zahvalio na lijepom dočeku i potaknuo ih na ustrajnost na putu franjevačkoga poziva i kršćanskoga svjedočenja u svijetu.