Susret ministranata i dječjih zborova na Ksaveru

05. 6. 2018.

U subotu 2. lipnja 2018. g. održan je tradicionalni susret ministranata i dječjih zborova iz župa koje opslužuju franjevci trećoredci glagoljaši. Ove godine su se okupila djeca iz Belišća, Kloštra Podravskoga, Gračana, Ksavera, Ogulina i Rijeke.
Susret je započeo euharistijskim slavljem kojemu je predsjedao provincijal fra Ivo Martinović, a koncelebrirali su: fra Ivan Široki, fra Petar Grubišić, fra Marijan Jelušić, fra Marko Neretljak i fra Marin Matančić te je đakonirao fra Dario Mican, uz asistenciju bogoslovā i postulanata. Poslije euharistijskoga slavlja slijedio je nastup dječjih zborova u crkvi, a nakon tog ministrantski kviz u kome su ministranti pokazali svoje poznavanje života Blažene Djevice Marije i svete obitelji, hrvatskih svetaca i hrvatskih blaženika. Prvo mjesto odnijela je ekipa iz Gračana.

Susret je, poslije ručka, nastavljen sportsko-rekreativnim dijelom: dječaci su se okušali u nogometu, a djevojčice u nekoliko igara, kao što su alka, graničar i sl. Pobjednik ovogodišnjega nogometnog turnira je ekipa sa Ksavera. Možemo zaključiti kako je sam susret bio ne samo prilika za opuštanja, zabavu i međusobno upoznavanje, nego je bio plodonosan i na mnogim drugim razinama i vjerujemo kako će svim sudionicima ostati u lijepom sjećanju.