Susret zajednice Vjera i svjetlo u Bistrincima

18. 5. 2022.

U svetištu svete Ane u Bistrincima  u subotu 14. svibnja održan je susret zajednice Vjera i svjetlo iz Osijeka, Valpova i Belišća. Okupili su se članovi zajednica Plamen ljubavi iz župe Uzvišenja svetog Križa u Osijeku, Radost iz župe svetog Ćirila i Metoda u Osijeku, Zrno gorušice iz župe svetog Josipa Radnika u Osijeku, Dva srca iz župe Bezgrješnog začeća BDM u Valpovu i Betlehem iz župe svetog Josipa Radnika u Belišću.

Okupljanje je započelo u 10 sati, a svetu misu u 11 sati služio je domaći župnik i duhovnik zajednice Betlehem fra Marko Neretljak. Tijekom svete mise članovi zajednica su mimikom “oživjeli” evanđelje dana (Iv 15, 9-17). U propovijedi fra Marko je govorio o ljubavi kako nas uči naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist. Poruka iz propovijedi je da se u služenju jednih drugima očituje ljubav, u sitnicama koje svakodnevno činimo jedni za druge, u zajedništvu. “Vi živite ljubav”, naglasio je fra Marko.

Sudionici slavlja prinijeli su na oltar darove (križ, Bibliju, molitvenik, kruh, vino i vodu, lijekove, štake, cvijeće, svijeću i same sebe), a izrekli su i molitve vjernika. Nakon popričesne molitve pročitano je i svjedočanstvo vjernice o uslišanoj molitvi posredstvom svete Ane.

Poslije duhovne okrjepe, nakon blagoslova, uslijedila je i tjelesna okrjepa s puno pizze, kolača, sokova i puno radosti. Nastavljeno je druženje uz radosne pjesme i plesove.

Zahvaljujemo gostima koji su se odazvali ovom susretu te svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom slavlju. Ponajprije zahvaljujemo župniku na dobrodošlici i vrlo nadahnutoj propovijedi, zatim Bratovštini svete Ane u Bistrincima za uređenje svetišta te Udruzi svetog Vinka Paulskog u Belišću na pomoći i podršci.

 

(tekst: Verica Mostina)