Treća vazmena nedjelja, 26. travnja 2020. g.

26. 4. 2020.

ponedjeljak: Bl. Ozana Kotorska
srijeda: Sv. Katarina Sijenska
petak: Sv. Josip Radnik, crkveni god
subota: Sv. Atanazije

1. Proslava crkvenog goda: U petak, 1. svibnja je blagdan Sv. Josipa Radnika. Obilježavamo crkveni god, dan nebeskog zaštitnika naše župe i samostana, obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana, te Dan grada Belišća. Zbog pandemije koronavirusa, nažalost, nismo u mogućnosti održati trodnevnicu u župnoj crkvi kao i samu proslavu 1. svibnja.

Vlada Republike Hrvatske najavila popuštanje mjera za sprečavanje širenja pandemije koje se odnose na društveni, gospodarski, ali i vjerski život u RH kroz nekoliko faza u iduća tri tjedna. Nakon što Hrvatska biskupska konferencija u suradnji s Vladom RH donese odluku o ponovnom slavljenju svetih misa s narodom nastojati ćemo što prije osigurati uvjete za održavanje svetih misa.

Ovisno o odredbama HBK pokušati ćemo organizirati i proslavu crkvenog goda čim se prije ostvare uvjeti za održavanje svetih misa s narodom, prema svim crkvenim i civilnim odredbama za vrijeme pandemije. O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti putem službene web stranice župe, facebook stranice i ostalih medija.

Do novih obavijesti od strane HBK vrijede dosadašnja pravila slavljenja mise bez naroda što mi i činimo svakodnevno u samostanskoj kapeli.

2. Svibanjska pobožnost: U petak, 1. svibnja započinje svibanjsku pobožnost Majci Božjoj.

3. Nedjelja Dobrog Pastira: Četvrtu vazmenu nedjelju, 3. svibnja obilježavamo kao Nedjelju Dobrog Pastira, te Dan svećeničkih i redovničkih zvanja.

4. Tisak: Glas koncila