V. korizmena nedjelja, 21. ožujka 2021. g.

22. 3. 2021.

1. Križni put: Današnji križni put u 17.00 sati animiraju članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Udruge sv. Vinka Paulskog.

2. Roditeljski sastanak: Roditeljski sastanak ovogodišnjih prvopričesnika biti će sutra s početkom u 19.00 sati u dvorani bl. Alojzija Stepinca.

3. Uskrsna ispovijed: U subotu, 27. ožujka je Uskrsna ispovijed za odrasle u našoj župi od 15.30 do 18.00 sati. Ispovijed započinje pokorničkim bogoslužjem na koje preporučamo da dođete i sabrano pristupite is sakramentu ispovijedi. Nakon ispovijedi neće biti svete mise.
U Bistrincima je ispovijed od 16.30 do 17.15 sati.

4. Biblijska grupa: U srijedu, 24. ožujka nakon svete mise u 18.00 sati održat će se susret Biblijske grupe i čitača u samostanskim prostorijama s kojim ćemo započeti pripreme za Veliki tjedan.

5. Blagovijest: U četvrtak, 25. ožujka je svetkovina Navještanja Gospodinova – Blagovijest. Sveta misa je 18.00 sati.

6. Cvjetnica: Iduću nedjelju je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje. U 11.00 sati je blagoslov maslinovih grančica kod križa u dvorištu s ophodom prema crkvi. Vjernici neka se okupe kod križa. Grančice će se dijeliti ispred samostana i kod bunara, dar za grančice namijenjen je za župni Caritas. Na ostalim misama u Belišću i u filijalama blagoslov grančica biti će u crkvi na početku mise.

N.B! Križni put do svetišta sv. Ane ove godine neće se održati zbog važećih epidemioloških mjera.

7. Obnova krovišta crkve u Kitišancima: Nakon Uskrsa započeti će obnova krovišta crkve i zvonika Sv. Ivana Krstitelja u Kitšancima koje prokišnjava. Radovi će se izvoditi tijekom mjeseca travnja. Potičemo sve župljane da prema svojim mogućnostima svojim novčanim prilozima pomognu ovu akciju.

8. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno). Ispred crkve možete kupiti kolače i na taj način podržati naš Caritas koji skuplja sredstva za pomoć jednoj obitelji iz župe koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

9. Tisak: Glas koncila