V. korizmena nedjelja, 26. ožujka 2023. g.

25. 3. 2023.

1.Križni put: Današnji križni put u 17 sati u samostanskom dvorištu animiraju kandidati za prvu pričest.

 

2.Uskrsna ispovijed: U subotu 1. travnja je Uskrsna ispovijed za odrasle u našoj župi od 15 do 18 sati. Ispovijed započinje pokorničkim bogoslužjem u 14:45 sati na koje preporučamo da dođete i sabrano pristupite sakramentu. U Bistrincima je ispovijed od 16 sati.

U Valpovu je uskrsna ispovijed u petak 31. ožujka od 10 do 12; i od 16 do 18 sati.

 

3.Cvjetnica: Iduću nedjelju je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje. Na misi u 11 sati je blagoslov maslinovih grančica kod križa u dvorištu s ophodom prema crkvi. Vjernici neka se okupe kod križa. Grančice će se dijeliti ispred samostana i kod bunara, dar za grančice namijenjen je za župni Caritas. Na misi u 11 sati pjevat će se muka Gospodina našega Isusosa Krista po Mateju. Na ostalim misama u Belišću u 8 i 9.45 te u filijalama blagoslov grančica biti će u crkvi na početku mise.

 

N.B! U Bistrincima je u nedjelju križni put u 15 sati od crkve do svetišta sv. Ane. na početku križnoga puta kod crkve u Bistrincima blagoslovit ćemo grančice i nositi ih u pobožnosti. Po dolasku u svetište imati ćemo svetu misu oko 17 sati. U Belišću nema večernje mise u iduće nedjelje. Čišćenje i uređenje svetišta biti će u petak u 14 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

 

4.Ispovijed bolesnika: Ispovijed bolesnih i nemoćnih biti će u ovom tjednu. Sutra obilazimo starije i bolesne u Bistrincima i Kitišancima, a u utorak i srijedu u Belišću. Bolesnike ćemo obilaziti od 9 do 12 sati.

5.„Korizmena akcija kolači“: Naš župni Caritas iza svetih misa ima akciju prodaje kolača. Nagradimo trud mnoštva naših vjernica koje s ljubavlju puno toga čine za potrebe naše župe. Hvala

 

6.Hodočašće: Naša župa organizira hodočašće od 9. do 13. svibnja 2023. u Bosnu i Hercegovinu te u Boku Kotorsku – zaljev svetaca. Više informacija iduće nedjelje.

7.Tisak: Glas Koncila