V. korizmena nedjelja, 29. ožujka 2020. g

28. 3. 2020.

1. SHKM Zagreb: Odlukom Hrvatske biskupske konferencije Susret Hrvatske katoličke mladeži koji je trebao biti održan 9. i 10. svibnja u Zagrebu za sada je odgođen. Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

2. Misne nakane: Na web stranici možete vidjeti raspored upisanih misnih nakana koje redovito služimo u našoj samostanskoj kapeli svaki dan u 18:00 sati.

3. Sprovod: Sprovodi se redovito održavaju. Na sprovodu mogu sudjelovati samo članovi najuže obitelji. Mise zadušnice se ne održavaju, ali moguće ih je upisati te će se naknadno održati.

3. Crkva: Župna crkva sv. Josipa Radnika je otvorena svaki dan od 8.00 do 18.00 sati vjernicima za osobnu molitvu, ali prema ovim uputama:

a) crkve je otvorena samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti;
b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše 10 osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra;
c) koristiti plivasept za dezinfekciju ruku prije ulaza koji se nalazi na stolu za tisak

4. Župni ured: Župni ured do daljnjega ne radi, ali za sve upite možete nas kontaktirati na telefon 031/664-823 ili putem e-maila: zupabelisce@gmail.com

5. Cvjetnica: Iduću nedjelju je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje.

6. Tisak: Glas koncila i Glasnik Sv. Josipa. Možete ih uzeti na stolu za tisak.

7. Pozdrav: Na kraju ovih „neobičnih“ župnih obavijesti sve vas želimo pozdraviti i reći da vas nosimo u srcu i svojim molitvama. Nadamo se da ste oživjeli svoje kućne crkve zajedničkom molitvom, čitanjem Svetog Pisma i gledanjem svete mise. Preporučamo se u vaše molitve.

Ohrabrimo se riječima pape Franje iz nagovora Urbi et orbi koji je imao u petak, 27. ožujka 2020 g.

Gospodin pred nas stavlja izazov i poziva da na njega odgovorimo. Usred naše oluje poziva nas da se probudimo i pokažemo djelatnu solidarnost i nadu koji mogu dati postojanost, podršku i smisao ovim satima kada se čini da se sve ruši i propada. Gospodin se budi da probudi i oživi našu uskrsnu vjeru.
Imamo sidro: u njegovu smo križu spašeni.
Imamo kormilo: u njegovu smo križu otkupljeni.
Imamo nadu: u njegovu smo križu izliječeni i zagrljeni da nas ništa i nitko ne odijeli od njegove otkupiteljske ljubavi.

Usred izolacije u kojoj nam silno nedostaju drage osobe i susreti, u kojoj doživljavamo nedostatak mnogih stvari, još jednom slušamo navještaj koji nas spašava: on je uskrsnuo i živi uz nas. Gospodin nas sa svoga križa potiče da pronađemo život koji nas očekuje, da pogledamo prema onima koji nas traže, da osnažimo, prepoznamo i potaknemo milost koja prebiva u nama. Ne trnimo stijenj što tek tinja (usp. Iz 42, 3), koji se nikada ne gasi, i pustimo mu da ponovno zapali nadu.